Με λιγότερα περίπτερα, αλλά περισσότερες εκδηλώσεις το 37ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με λιγότερα περίπτερα, αλλά περισσότερους εκδοτικούς οίκους και εκδηλώσεις, ξεκίνησε στην παραλία της Θεσσαλονίκης το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου.

Στη φετινή 37η διοργάνωση μετέχουν συστεγαζόμενοι περί τους 200 ‘Ελληνες εκδότες, ενώ δεκάδες -νέοι στην πλειονότητά τους- συγγραφείς θπαρίστανται για να παρουσιάζουν τα βιβλία τους, αλλά και προκειμένου να μετάσχουν σε συζητήσεις και εκδηλώσεις.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές όλων των εποχών, στον ποιητή του Ερωτόκριτου, Βιτσέντζο Κορνάρο ενώ οι πρόδρομες εκδηλώσεις του ΚΗ΄ Πνευματικού Μαΐου είναι αφιερωμένες στον Κωστή Μοσκώφ (συμπληρώνονται στα τέλη Ιουνίου 20 χρόνια απ το θάνατο του).
 
Σχετική εκδήλωση με ομιλητή τον βουλευτή -προσωπικό φίλο του Κωστή Μοσκώφ – Κώστα Ζουράρι είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 8 Ιουνίου.

Το Φεστιβάλ Αθηνών μετέχει στην «Αθήνα-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018»

“Το βιβλίο αντέχει στο χρόνο -παρά την οικονομική κρίση – κι αυτό αποδεικνύεται από την πληθώρα των νέων εκδόσεων”. δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του διοργανωτή Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας

Παράλληλα, είπε ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, το υπαίθριο αυτό φεστιβάλ που πρωτοεγκαινιάστηκε από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη τον Μάιο του 1982, κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να συνδεθεί με την πόλη και τη βόρειο Ελλάδα και να καθιερωθεί ως θεσμός”.

Το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι ανοιχτό καθημερινά έως τις 17 Ιουνίου, στην Παραλία της Θεσσαλονίκης (από το ύψος του Βασιλικού Θεάτρου – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου έως τη στάση Στρατηγείου) από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και τις Κυριακές και το πρωί 11.00 έως 14.00 και το απόγευμα 18.30 – 23.00.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *