Μαξίμου για έκθεση ΔΝΤ: Δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων

Μαξίμου για έκθεση ΔΝΤ: Δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων

Μαξίμου για έκθεση ΔΝΤ: Δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων 1

Mε αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ για τις δημοσιονομικές προοπτικές (Fiscal Monitor), κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα νέων μέτρων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη διαδικασία εξόδου από το πρόγραμμα και την επιτροπεία.

«Επειδή γνωστά ΜΜΕ εξακολουθούν να βλέπουν στον ύπνο τους νέα μέτρα και ιστορίες καταστροφής, ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η εκτίμηση του ΔΝΤ για πλεόνασμα 2,9% για το 2018 είναι αναθεωρημένη προς τα πάνω σε σχέση με το στόχο 2,2%, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Ταμείο το περασμένο καλοκαίρι, τονίζουν, προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό εξάλλου δεν τέθηκε θέμα μέτρων και κατά την τρίτη αξιολόγηση».

Επιπλέον, οι πηγές επανέλαβαν την κυβερνητική θέση ότι «οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ υπήρξαν διαχρονικά ανακριβείς και τα τελευταία τρία χρόνια αποδεδείχθηκαν πολύ κατώτερες από τα πραγματικά αποτελέσματα».

«Κανένας λόγος ανησυχίας λοιπόν. Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την διαδικασία της εξόδου, από το Πρόγραμμα και την επιτροπεία, όπως εξάλλου είμαστε βέβαιοι ότι επιθυμούν όλοι…», κατέληξαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *