Μαφία  φυλακών: Και δεύτερη σύλληψη ποινικολόγου από την Αντιτρομοκρατική

Μαφία φυλακών: Και δεύτερη σύλληψη ποινικολόγου από την Αντιτρομοκρατική

Μαφία φυλακών: Και δεύτερη σύλληψη ποινικολόγου από την Αντιτρομοκρατική 1

Συνελήφθη σήμερα από την Αντιτρομοκρατική και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος με βάση ένταλμα σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» στον Κορυδαλλό.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προχώρησε την Πέμπτη στη σύλληψη του δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου σχετικά με την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος προσήχθη στην Αντιτρομοκρατική στις 16:00 περίπου το απόγευμα για την υπόθεση, με βάση ένταλμα σύλληψης του ειδικού εφέτη-ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, Ευ. Νικόπουλου. Η προσαγωγή του δικηγόρου μετατράπηκε στη συνέχεια σε σύλληψη.

Οι δύο δικηγόροι που έχουν συλληφθεί πρόκειται να οδηγηθούν στον ανακριτή.

Οι γνωστοί ποινικολόγοι είχαν υπερασπιστεί τον συνάδελφό τους που ήδη βρίσκεται στη φυλακή για την ίδια υπόθεση δηλώνοντας, μάλιστα, πως είναι αθώος και δεν εμπλέκεται με την Οργάνωση που φέρεται να δρούσε εντός και εκτός φυλακών εκτελώντας ακόμη και συμβόλαια θανάτου.

Πρόκειται για τον δικηγόρο που το 2014 δέχτηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη για την οποία καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος και ως φυσικοί αυτουργοί δυο Αλβανοί ο ένας εκ των οποίων έπεσε νεκρός μέσα στην φυλακή, τον περασμένο Ιανουάριο, λίγο πριν καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος ότι έδωσε την εντολή για την δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του προφυλακισμένου δικηγόρου, η υπόθεση της Energa αλλά και αυτή της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μοιάζουν συγκοινωνούντα δοχεία καθώς από μαρτυρίες προκύπτει ότι συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και οι Αλβανοί που εμφανίζονται να έχουν ηγετικό ρόλο στην «μαφία των φυλακών» πρωταγωνιστούν σε παρασκηνιακές κινήσεις. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε ο «υπερκοριός» της αστυνομίας άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου καθώς μέσα από αυτές οι αρχές άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *