Κοζάνη: Ξεκινά η αποκατάσταση του παροπλισμένου λιγνιτικού σταθμού ΛΙΠΤΟΛ

INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Έγκριση έλαβε, έπειτα από απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Μελέτη Αποκατάστασης του χώρου των εγκαταστάσεων τoυ λιγνιτικού σταθμού ΛΙΠΤΟΛ της ΔΕΗ στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,η οποία βρισκόταν σε εκκρεμότητα από το 2016

Ο εν λόγω σταθμός δεν λειτουργεί από το 2014. Η έγκριση της μελέτης ανοίγει τον δρόμο για τη ΔΕΗ για να προχωρήσει στην αποκατάσταση, αλλά και για να αξιοποιήσει τα επόμενα δυο χρόνια τα κοιτάσματα λιγνίτη που βρίσκονται στον χώρο της παροπλισμένης εγκατάστασης.

Σύμφωνα με το υπυργείο, και στις δυο αυτές δραστηριότητες θα απασχοληθούν πολλοί εργολαβικοί εργαζόμενοι από την περιοχή.   « Οι όροι που έχουν επιβληθεί κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης προασπίζουν το περιβάλλον», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση. 

«Σημειώνεται ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι μελέτες και οι αδειοδοτήσεις που αφορούν στην αποκατάσταση των εδαφών στις λιγνιτικές περιοχές», καταλήγει το υπουργείο. 

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *