Κουντουρά: Διπλασιάστηκαν οι προκρατήσεις Ρώσων τουριστών

Κουντουρά: Διπλασιάστηκαν οι προκρατήσεις Ρώσων τουριστών

Κουντουρά: Διπλασιάστηκαν οι προκρατήσεις Ρώσων τουριστών 1

Επεσήμανε τον ανταγωνισμό από Τουρκία και Αίγυπτο που επέστρεψαν στη ρωσική αγορά

Ο αριθμός των προκρατήσεων στη Ρωσία για τουριστικά πακέτα με προορισμό την Ελλάδα έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι, παρά την επιστροφή της Τουρκίας και της Αιγύπτου στη ρωσική αγορά, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στο πρακτορείο Sputnik.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε αυτήν τη στιγμή, καταγράφουμε τον διπλασιασμό των προκρατήσεων στα ταξιδιωτικά πακέτα», δήλωσε η κ. Κουντουρά, όταν ρωτήθηκε αν η επιστροφή των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία και την Αίγυπτο θα επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό. Η υπουργός επεσήμανε, ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, κυρίως στον θεματικό τουρισμό, εν μέσω ενίσχυσης του ανταγωνισμού.

«Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις, ώστε να μας προτιμάνε, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ανταγωνισμός και ότι αυτός ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί», τόνισε η κ. Κουντουρά. Παράλληλα η Ελληνίδα υπουργός επεσήμανε, ότι η Αθήνα επιθυμεί να αυξήσει τον αριθμό των Ρώσων τουριστών, που θα επισκεφθούν την Ελλάδα το 2018, κατά 10% σε σχέση με πέρσι. «Κάθε χρόνο παρατηρούμε αύξηση περίπου 20% (στον αριθμό των Ρώσων τουριστών). Το 2017 περίπου 900.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα μας. Θα είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένη αν σημειωθεί αύξηση 10% φέτος. Τουλάχιστον, αυτός είναι ο στόχος», σημείωσε η κ. Κουντουρά, προσθέτοντας ότι Μόσχα και Αθήνα αναπτύσσουν και ενισχύουν τη συνεργασία τους στον τομέα του τουρισμού.

Ακόμη, η υπουργός δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik, ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τους Έλληνες τουρίστες για τη Ρωσία. «Ακόμη και σε σύγκριση με πέρσι, παρατηρούμε ότι υπάρχει αύξηση στον αριθμό των Ελλήνων τουριστών, που έχουν ήδη επισκεφθεί τη Ρωσία ή σκοπεύουν να το κάνουν» δήλωσε, εξηγώντας ότι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους Έλληνες είναι η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με την κ. Κουντουρά, το 2017 ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέφθηκαν τη Ρωσία, αυξήθηκε κατά 30% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. «Προσπαθούμε να αναγάγουμε τη Ρωσία σε έναν μόνιμο, παραδοσιακό προορισμό για τον μέσο Έλληνα τουρίστα», κατέληξε στη συνέντευξή της στο Sputnik.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *