Κορονοϊός: Καλούνται ως ύποπτοι για κακούργημα μέλη της Διοίκησης και γιατροί της κλινικής «Ταξιάρχαι»

Μέλη της Διοίκησης αλλά και γιατροί της ιδιωτικής κλινικής «Ταξιάρχαι» καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης κακουργηματικής πράξης, ενώπιον του εισαγγελέα που ερευνά το ενδεχόμενο παραβίασης των μέτρων πρόληψης για την διάδοση του κορονοιού.

Πέντε πρόσωπα θα περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει ποινή, για όποιον από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια, ακόμη και ισόβιας κάθειρξης στην περίπτωση που προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Με τα έως τώρα στοιχεία 13 ασθενείς που νοσηλεύονταν στην συγκεκριμένη κλινική στο Περιστέρι έχουν αποβιώσει λόγω της προσβολής τους από τον ιό.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν τηρήθηκε το ιατρικό πρωτόκολλο και αν είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης στην κλινική, στην οποία νοσηλεύονται κυρίως νεφροπαθείς ασθενείς,  κατέθεσαν περισσότεροι από 25 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και στελέχη του ΕΟΔΥ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί από τους μάρτυρες  έκαναν λόγο για ελλιπή μέτρα προστασίας.

Πάντως, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εξηγήσεων ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα αποδώσει ποινικές ευθύνες σε βάρος υπόπτων ή όχι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *