Κόντρα Super League και ΕΠΟ στο… Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ

Εκδικάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή της Super League προς την Ομοσπονδία για την φετινή προκήρυξη! Περιθώριο για υπομνήματα μέχρι την Παρασκευή.

Αναμφίβολα είναι κάτι πρωτοφανές. Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ. Η Super League κατά της ΕΠΟ σε Όργανο της Ομοσπονδίας! Με ότι αυτό συνεπάγεται καθώς είναι δύσκολο το Δαιτητικό της ΕΠΟ να βγάλει απόφαση κατά της ίδιας της Ομοσπονδίας. Το απόγευμα της Τετάρτης έγινε – όπως αναμενόταν – η εκδίκαση του Διαιτητικού όπου είχε προσφύγει η Super League ζητώντας να ισχύσει η δική της προκήρυξη και όχι της ΕΠΟ. Η Λίγκα έχει περάσει το 3-1 (σ.σ. τρεις πέφτουν και ένας υποβιβάζεται) και η ΕΠΟ αποφάσισε 3-1 με μπαράζ για τον 13ο της Super League με τον 2ο της Football League.

Οι εκπρόσωποι της Super League στην διαδικασία τόνισαν με κάθε τρόπο πως πρόκειται για «αυθαιρεσία της ΕΠΟ και ζητάμε αλλαγή προκήρυξης. Υπήρχε μία προκήρυξη, η δική μας και η ΕΠΟ δεν είχε κανέναν λόγο να λειτουργήσει έτσι. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει κάτι το διαφορετικό». Από την Λίγκα – την οποία εκπροσωπούσε και ο Βασίλης Γκαγκάτσης – διαβάστηκε και το κείμενο της προσφυγής. Η πλευρά της Super League υποστήριξε ακόμα ότι η απόφαση της Ομοσπονδίας είναι «πραξικοπηματική», επειδή ελήφθη 24 ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και ενώ τόνισε ότι η προκήρυξή της έπρεπε να γίνει δεκτή, καθώς η Football League είχε καταθέσει σχέδιο προκήρυξης και όχι προκήρυξη.

Η ΕΠΟ από μέρους της συνεχίζει να ξεκαθαρίζει πως είναι η πλέον αρμόδια για τέτοια ζητήματα. «Υπάρχουν αποφάσεις που πρέπει να λαμβάνονται και η ΕΠΟ είναι το ανώτατο ποδοσφαιρικό Όργανο», ήταν ένα σχετικό σχόλιο. Η ΕΠΟ ανέφερε ακόμα ότι η καθυστέρηση της έγκρισης της προκήρυξης της Super League οφείλεται σε αιτήματα αναβολών της ίδιας της Διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος και ενώ επεσήμανε ότι η Football League έχει καταθέσει την προκήρυξή της από τις 02/08. Στις δύο πλευρές δόθηκε περιθώριο για υπόμνημα μέχρι την Παρασκευή και φαίνεται πως η απόφαση θα βγει την άλλη εβδομάδα. Βέβαια να τονίσουμε ξανά πως είναι δύσκολο ένα Όργανο της ΕΠΟ να βγάλει απόφαση σε βάρος της.

Πηγή: gazzetta.gr

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *