Η τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Γερμανίας

Η Κολωνία είναι μια καλά συνδεδεμένη πόλη και είναι εύκολα προσβάσιμη με το τρένο, το αεροπλάνο ή το αυτοκίνητο

Οφείλει το όνομά της στους Ρωμαίους ιδρυτές της και ξεχωρίζει για τα αξιοσημείωτα μνημεία, τα μουσεία και τα αξιοθέατά της.

Κολωνία, φωλιασμένη στις δυτικές ακτές της Γερμανίας

Γραφική και νεανική η γερμανική πόλη συνδυάζει παραδοσιακά χρωματιστά σπίτια, εντυπωσιακές πλατείες και έντονη πολιτιστική ζωή.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον καθεδρικό ναό της πόλης, Kölner Dom που αποτελεί και βασικό της αξιοθέατο. Είναι χαρακτηρισμένος ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO και επιβίωσε από δεκάδες βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κολωνία, φωλιασμένη στις δυτικές ακτές της Γερμανίας

Στην πόλη κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 18ου αιώνα η αυθεντική κολόνια με το όνομα Eau de Cologne/4711 Haus.

Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ποδήλατο κατά μήκος του ποταμού, να δοκιμάσει την τοπική μπίρα Kölsch και να κάνει κρουαζιέρα στο Ρήνο με τα τουριστικά καραβάκια.

Κολωνία, φωλιασμένη στις δυτικές ακτές της Γερμανίας

Στο μουσείο Ludwig μπορεί να θαυμάσει κανείς από κοντά έργα μοντέρνας τέχνης αλλά και διάσημα έργα του Πικάσο. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται στην Κολωνία το περιβόητο καρναβάλι της με φαντασμαγορικά θεάματα και εκδηλώσεις.

Κολωνία, φωλιασμένη στις δυτικές ακτές της Γερμανίας

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *