ΚΛΜ: Μέρισμα 0,03 ευρώ, επένδυση στο e-shop και αξιοποίηση ακινήτων

klmate.gr

Την διανομή μερίσματος από μη διανεμημένα και φορολογημένα κέρδη προηγούμενων χρήσεων, συγκεκριμένα 0,03 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 6% με το κλείσιμο της 21 Ιουλίου, ανακοίνωσε στη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της η Ι.Κλουκινας – Ι.Λάππας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, οι λιανικές πωλήσεις της εταιρείας στην Ελλάδα κινήθηκαν σε ικανοποιητικό επίπεδο δεδομένων των συνθηκών της αγοράς, παρά την πτώση της τάξης του 5,6% που προκάλεσε το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων την περίοδο του lockdown. Σημαντικό μέρος των πωλήσεων της διατηρήθηκαν μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Ένας από τους βασικούς στόχους της εταιρείας για το υπόλοιπο του 2020 και το 2021 είναι η εκμετάλλευση της σημαντικής ακίνητης περιουσίας που διαθέτει (αποτίμησης περίπου 45 εκατ. ευρώ βάση έκθεσης ορκωτών εκτιμητών) για τη δημιουργία επιπλέον εισοδήματος.

Τέλος ο βασικός στρατηγικός στόχος σε ότι αφορά τις εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος, το οποίο αυτή τη στιγμή αποτελεί το 1ο σε πωλήσεις κατάστημα της. Πολύ σύντομα, τον Οκτώβριο του 2020 αναμένεται να λειτουργήσει και το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας στη Ρουμανία.

Σε ό,τι αφορά τα φυσικά καταστήματα η εταιρεία θα επικεντρωθεί στα περιφερειακά μεγάλα καταστήματα. Οι πωλήσεις των καταστημάτων στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους αναμένεται να ενισχυθούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας και την πώληση διευρυμένης συλλογής μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *