Κλείνουν από τώρα συμφωνίες για το 2019 οι ξενοδόχοι της Ρόδου

Κλείνουν από τώρα συμφωνίες για το 2019 οι ξενοδόχοι της Ρόδου 1

Εξασφάλισαν αυξήσης κατά μέσο όρο 3% από τους tour operators

Ζήτημα ημερών είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής των νέων συμβολαίων για τα ξενοδοχεία της Ρόδου, που αφορούν τη τουριστική περίοδο του 2019, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ροδιακή».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι ξενοδόχοι πήραν κατά μέσο όρο αυξήσεις σε ποσοστό 3% για το 2019, ενώ τα ξενοδοχεία που ανακαινίστηκαν, πήραν μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης. Οι μόνες αγορές που απομένουν για να κλείσουν συμβόλαια, είναι αυτές της Ρωσίας και του Ισραήλ, καθώς από εκεί οι κρατήσεις γίνονται πιο αργά από τις υπόλοιπες. Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει ικανοποίηση στη Ρόδο για τις αυξήσεις αυτές, δεδομένου του ανταγωνισμού που υπάρχει από πολλές ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Τουρκία.

Ειδικά για την Τουρκία μάλιστα, παρατηρείται μία ανάκαμψη, καθώς προσφέρει καλό προϊόν σε καλές τιμές και όπως είναι φυσικό, θα προσελκύσει το 2019 μεγάλο αριθμό τουριστών. Ο ανταγωνισμός από την Τουρκία είναι πολύ μεγάλος. Η Τουρκία δεν κάνει απλώς ένα come back, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις προετοιμάζεται για ρεκόρ το 2019. Η δυναμική επάνοδος της Τουρκίας, που συνοδεύεται από τιμές ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, προβληματίζει έντονα την ελληνική τουριστική αγορά, με τους πιο απαισιόδοξους να βλέπουν το 2019 ως το πρώτο πτωτικό έτος, μετά από τα αυξητικά ποσοστά των τελευταίων ετών.

Άλλωστε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος, σχολιάζοντας μία μελέτη της Alpha Βank για τον ελληνικό τουρισμό, υπογράμμισε ότι «η μείωση του ΦΠΑ σε διαμονή-εστίαση-μεταφορές, θα προσελκύσει επενδύσεις και μπορεί να αυξήσει το μερίδιο αγοράς διεθνώς, αλλά το κυριότερο θα θωρακίσει την προσφορά σε μελλοντική αναστροφή της θετικής τάσης, που πιστεύω δεν είναι μακριά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *