Κοίτα ποιος μιλάει!

Κοίτα ποιος μιλάει! 1

Η προσπάθεια της Αριστεράς να δημιουργήσει θέμα είναι συντονισμένη. Ολοι οι βουλευτές της μιλούν για αστυνομικό κράτος.

Θα ξεκινήσω με ένα ανέκδοτο. Σε κάποια χώρα της Αφρικής βρέθηκε σε ένα σπήλαιο, ένας καλοδιατηρημένος ανθρώπινος σκελετός. Κοντά του βρέθηκαν και αντικείμενα που παρέπεμπαν σε πολύ πρωτόγονο άνθρωπο. Προκειμένου να εκτιμήσουν την ηλικία του σκελετού φώναξαν τους επιστήμονες του MI6, της CIA και της KGB. Πρώτοι μπήκαν στη σπηλιά οι ερευνητές του MI6 με τα σύγχρονα εργαλεία τους. Υστερα από μερικές ώρες βγήκαν έξω και ανακοίνωσαν τα ευρήματά τους: «Ο σκελετός ανήκει σε άνδρα που έζησε πριν από 600.000 χρόνια περίπου».

Ακολούθησαν οι της CIA με άλλα πιο εξελιγμένα μηχανήματα και αφού έκαναν τις εκτιμήσεις τους ανακοίνωσαν ότι πράγματι ο σκελετός ανήκει σε άνδρα ο οποίος έζησε πριν από 585.000 χρόνια περίπου. Τέλος μπήκαν στη σπηλιά και οι άνδρες της KGB κουβαλώντας μόνο μια τσάντα.

Ακολούθησαν φασαρία και φωνές από το σπήλαιο και σε λιγότερο από μία ώρα βγήκαν έξω και ανακοίνωσαν ότι «ο άνδρας είναι ηλικίας 592.224 χρονών, επτά μηνών, 23 ημερών, τεσσάρων ωρών και 20 λεπτών». Οι συνάδελφοι από τις άλλες υπηρεσίες, εντυπωσιασμένοι από την εκτίμησή τους ρώτησαν πώς κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό. Η απάντηση ήταν πολύ μονολεκτική: «Ομολόγησε»!

Βρίσκω τα ανέκδοτα διασκεδαστικά αλλά και πολύ διδακτικά. Με τη μέθοδο της υπερβολής μας περιγράφουν γλαφυρά πραγματικές καταστάσεις. Στην περίπτωσή μας αναδεικνύεται η αποτελεσματικότητα των μεθόδων της KGB (καλός παραδοσιακός βασανισμός) έναντι των επιστημονικών μεθόδων των άλλων. Και έτσι φτάνουμε στον τίτλο του σημερινού που είναι δανεικός από τον κινηματογράφο: «Look who’s talking». Φυσικά αναφέρομαι σε κομμουνιστές και αριστερούς που τον τελευταίο καιρό μας κουνάνε το δάκτυλο και μας μιλούν για «κράτος καταστολής». Πάρτε για παράδειγμα τους τίτλους από εφημερίδες της 19ης Νοεμβρίου 2019. Ριζοσπάστης: «Μαζική απάντηση στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή». Η Εφημερίδα των Συντακτών: «Νόμος και Τάξη με ρόπαλα και κοριούς». Η Αυγή: «Κατάχρηση εξουσίας από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια και στα δικαστήρια».

Η προσπάθεια της Αριστεράς να δημιουργήσει θέμα είναι συντονισμένη. Ολοι οι βουλευτές της μιλάνε για αστυνομικό κράτος. Ο καθηγητής ιατρικής και βουλευτής του Σύριζα, Κώστας Μάρκου δήλωσε στον ΣΚΑΪ στις 15/11: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να εγκαταστήσει αστυνομικό κράτος. Η Αστυνομία ρυθμίζει τα της Παιδείας, η Αστυνομία ρυθμίζει τα των μεταναστών, η Αστυνομία ρυθμίζει το σωφρονιστικό σύστημα, η Αστυνομία ρυθμίζει ποιος καπνίζει και ποιος όχι, όχι η Διοίκηση ως όφειλε». Η σύνδεση της απαγόρευσης του καπνίσματος με το αστυνομικό κράτος καταντάει τη δήλωση φαιδρή. Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο και όχι μόνο, το κάπνισμα έχει απαγορευθεί και πουθενά δεν διανοήθηκε κανένας να συνδέσει την απαγόρευση με το αστυνομικό κράτος, εκτός φυσικά από την αριστερή ιδεοληψία. Ετσι αντιλαμβάνεται το αστυνομικό κράτος ο βουλευτής του Σύριζα, ο οποίος σε άλλες δηλώσεις του κέρδισε το δεκάλεπτο της δημοσιότητας λέγοντας ότι «καλά έκαναν οι φοιτητές και έσπασαν το λουκέτο της ΑΣΟΕ» που είχε τοποθετήσει η Πρυτανεία.

Είναι πραγματικά απίστευτο ότι βουλευτές και στελέχη του Σύριζα έχουν επιδοθεί σε έναν ιδιότυπο αγώνα για το ποιος θα εκστομίσει τη μεγαλύτερη κοτσάνα σχετικά με το θέμα του «Νόμου και Τάξης». Ο ένας μας είπε ότι στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου «δεν βρέθηκαν δα και καλάσνικοφ», λες και αυτά που βρέθηκαν είναι για την πρακτική εξάσκηση των φοιτητών. Η άλλη (αρνούμαι να την κατονομάσω) μιλώντας στο κανάλι «Ε» για να δικαιολογήσει τις πέτρες που βρέθηκαν στα Εξάρχεια μας είπε ότι «κάποιος έκανε ανακαίνιση» και γι’ αυτό βρέθηκαν οι πέτρες (αλλά και κράνη) εκεί, αφήνοντας άφωνους τους υπόλοιπους του πάνελ και εμάς που τα διαβάζουμε αυτά!

Αν συγκεντρώσει κάποιος όλες τις δηλώσεις, είναι βέβαιο ότι μπορεί να εκδώσει την Εγκυκλοπαίδεια της Ανοησίας. Είναι και αυτό χαρακτηριστικό της κατάντιας των αριστερών. «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι». Δεν πίστευα τα μάτια μου όταν διάβασα τις πρόσφατες δηλώσεις ενός πρώην υπουργού του Σύριζα, ο οποίος μάλιστα ήταν υπουργός Παιδείας. Τι μας είπε ο αθεόφοβος: «Είναι άλλο πράγμα ο επαγγελματίας τρομοκράτης και άλλο ο νέος που ρίχνει μια βόμβα μολότοφ». Συμφωνώ απολύτως. Βεβαίως δεν είναι το ίδιο πράγμα. Είναι γνωστό ότι για να γίνει κάποιος επαγγελματίας πρέπει να σπουδάσει, να πάρει το σχετικό δίπλωμα, να κάνει την πρακτική του, να τυπώσει κάρτες που να λένε όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα και από κάτω «Επαγγελματίας Τρομοκράτης». Μπορεί να κάνει και κάποια καταχώριση στον Χρυσό Οδηγό ή να δημιουργήσει τον δικό του ιστότοπο για να τον βρίσκουν οι πελάτες του μέσω της Google! Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Από τότε που έχασαν την εξουσία έχουν πάθει μαζική παράκρουση.

«Κοίτα ποιος μιλάει» για αστυνομικό κράτος και καταστολή. Το ΚΚΕ που ακόμα στα γραφεία του έχει (και περηφανεύεται) το πορτραίτο του Στάλιν που εξαφάνιζε από τη ζωή και τις φωτογραφίες όσους υποψιαζόταν όταν δεν είναι απόλυτα δικοί του. Αλλά, και υπουργοί του Σύριζα που είχαν στα γραφεία τους κρεμασμένο το πορτραίτο του Αρη Βελουχιώτη που καθάριζε τους αντιπάλους του με κονσερβοκούτια. Ειλικρινά, διερωτώμαι: Μήπως τρελαθήκαμε. Ποιος δεν θέλει να επικρατήσει ο Νόμος και η Τάξη; Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών θέλει να μπορεί να γυρίζει σπίτι χωρίς φόβο. Θυμάμαι τα προηγούμενα χρόνια, όταν όποιος ξένος ερχόταν στην Ελλάδα εντυπωσιαζόταν από το γεγονός ότι περπατούσαμε στους δρόμους της Αθήνας τα ξημερώματα χωρίς κανένα φόβο. Σήμερα, ακόμα και η Πανεπιστημίου, μετά τα επεισόδια του Δεκεμβρίου 2008, είναι ένας νεκρός δρόμος με κατεβασμένα τα ρολά και δεν θυμίζει τίποτα από μια ευνομούμενη πρωτεύουσα, όπως οι υπόλοιπες της Ευρώπης.

Με ανακοίνωσή του ο κ. Χρυσοχοΐδης σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ξεχαστούν τα έργα της διακυβέρνησής του, κάνοντας θόρυβο και χαρακτηρίζει ακραία, σκοτεινή και ανυπόφορη σε θέματα ασφάλειας την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, τονίζει ότι ακραία καταστολή αποτελεί «οι τραμπούκοι να εξουσιάζουν Πανεπιστήμια, οι απόλυτες μειοψηφίες πλατείες και γειτονιές, οι εγκληματίες περιοχές ολόκληρες».

Τέλος, παραθέτει τις τελευταίες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας και διερωτάται τι είναι αυτό που δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιώντας ότι «η εποχή της ανοχής της βίας τέλειωσε».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει ανακοινώσεις περί αναβίωσης “σκοτεινών εποχών”, “ακραίας καταστολής”, “κατάλυσης του κράτους δικαίου”. Προσπαθεί να κρυφτεί, να ξεχαστούν τα έργα του, κάνοντας θόρυβο. Χάνοντας, ως συνήθως, το μέτρο και κυρίως, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα.

Τα πραγματικά γεγονότα είναι οι πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας:

• Στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

• Στη διασφάλιση συνθηκών για την ειρηνική πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου.

• Στην εκκαθάριση των πανεπιστημίων από γιάφκες και τραμπούκους.

• Στην απόδοση της γειτονιάς των Εξαρχείων στους κατοίκους της.

• Στην εκκένωση παράνομων καταλήψεων που μόνο αθώους πρόσφυγες και μωρομάνες δεν κάλυπταν.

• Στην εξάρθρωση ναρκέμπορων στην Αθήνα, στην Κόρινθο, στο Μενίδι, στη Θεσσαλονίκη.

• Ο αμείλικτος πόλεμος που ξεκίνησε γειτονιά-γειτονιά στην Αθήνα για τις κλοπές, διαρρήξεις που έχουν ρημάξει τα σπιτικά».

Σε μια συνέντευξή μου, αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, είχα κάνει την πρόβλεψη ότι ο Σύριζα σε κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσει στο 6%. Παρά το γεγονός ότι η πρόβλεψη ήταν παρακινδυνευμένη, εντούτοις σήμερα παντού συζητείται ότι η συμπεριφορά του Σύριζα θυμίζει τον Σύριζα του 3% και όχι τον Σύριζα του 31,5%. Η επιβεβαίωση ήλθε με την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Δεν θα ασχοληθώ με την πρόθεση ψήφου και τη διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και Σύριζα γιατί αυτά έχουν ελάχιστη σημασία πέντε μήνες μετά τις Εκλογές. Αυτό όμως που δείχνει ότι ο Σύριζα έχει χάσει την επαφή με τον κόσμο και φυσικά το λαϊκό έρεισμα είναι το ποσοστό όσων υποστηρίζουν ότι η Κυβέρνηση καλά έκανε και κατάργησε το αποκαλούμενο ακαδημαϊκό άσυλο. Οταν το 66% όλων των ψηφοφόρων και το 40% των ψηφοφόρων του Σύριζα επικροτεί την κατάργηση του ασύλου, ενώ ο επίσημος Σύριζα υποστηρίζει τους μπαχαλάκηδες, να είστε βέβαιοι ότι οδεύει ολοταχώς προς μονοψήφια νούμερα.

«Είναι στη φύση του», όπως έλεγε και ο σκορπιός κεντρίζοντας τον βάτραχο. Κεντρίζει, έστω και αν έτσι αυτοκτονεί!

* Ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *