Κίνα: Έστειλε 103 πολεμικά αεροσκάφη προς την Ταϊβάν σε ένα 24ωροΚίνα: Έστειλε 103 πολεμικά αεροσκάφη προς την Ταϊβάν σε ένα 24ωρο 1

Η Κίνα, η οποία διεκδικεί την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς της, πραγματοποιεί ολοένα και μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στον αέρα και τα ύδατα γύρω από την Ταϊβάν 

Σε μία από τις πιο έντονες προκλήσεις, ο στρατός της Κίνας έστειλε 103 πολεμικά αεροσκάφη προς την Ταϊβάν μέσα σε ένα 24ωρο, εξέλιξη που το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν χαρακτήρισε ως «πρόσφατο υψηλό», όπως μεταδίδει το Associated Press.

Τα αεροπλάνα εντοπίστηκαν μεταξύ 6 π.μ. την Κυριακή και στις 6 π.μ. τη Δευτέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν. Ακολουθώντας την ίδια τακτική όπως πάντα, γύρισαν πίσω πριν φτάσουν στην Ταϊβάν.

Κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη πετούν προς την Ταϊβάν σχεδόν σε καθημερινή βάση, αλλά συνήθως σε μικρότερο αριθμό. 

Η Κίνα, η οποία διεκδικεί την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς της, πραγματοποιεί ολοένα και μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στον αέρα και τα ύδατα γύρω από την Ταϊβάν καθώς οι εντάσεις έχουν αυξηθεί μεταξύ των δύο και των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι ΗΠΑ είναι ο κύριος προμηθευτής όπλων της Ταϊβάν και αντιτίθεται σε κάθε προσπάθεια αλλαγής του καθεστώτος του νησιού με τη βία.
 

Πηγή: skai.grSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *