Και αυτό είναι ένα κινητό τηλέφωνο με καντράν...

Αυτό το πράγμα με τη ρετρολαγνεία και τη νοσταλγία για προϊόντα και τεχνολογίες του παρελθόντος κάπου πρέπει να σταματήσει. Δηλαδή, για ποιον λόγο ρε φίλε (πλην της ματαιοδοξίας σου) να χάσεις ώρες και να ξοδέψεις $240 με σκοπό να κατασκευάσεις ένα κινητό τηλέφωνο με…καντράν;

Η Justine Haupt, πάντως, το πήρε προσωπικά το ζήτημα και έβαλε σκοπό να φτιάξει μια τέτοια συσκευή ξοδεύοντας φαιά ουσία, χρόνο και χρήμα. Η μηχανικός του Brookhaven National Lab χρησιμοποίησε μια custom μητρική ATmega2560v, εξοπλισμό 3G Adafruit Fona, οθόνη e-paper 2.1’’ και ένα καντράν από τηλέφωνο Western Electric Trimline, τα οποία τοποθέτησε σε 3D printed θήκη.

Στόχος της ήταν να δημιουργήσει κάτι που θα απέχει όσο το δυνατόν περισσότερο από ένα κινητό με οθόνη, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην τοποθέτηση του e-paper panel όπου εμφανίζονται οι αναπάντητες κλήσεις και το υπόλοιπο της μπαταρίας (συνολική αυτονομία περίπου 24 ώρες). Δηλώνει, επίσης, ότι το σήμα 3G είναι άψογο και ότι υπάρχουν κουμπιά – συντομεύσεις για γρήγορες κλήσεις χωρίς να περνάς ένα ένα τα νούμερα από το καντράν.

Για να δούμε αν θα βρεθεί κάποιος να φτιάξει 8K τηλεόραση με κουμπιά αντί για τηλεκοντρόλ…

[via]

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *