«Καθρέφτης» των πλούσιων χωρών της Ε.Ε. η συμφωνία για το ελληνικό χρέος

«Καθρέφτης» των πλούσιων χωρών της Ε.Ε. η συμφωνία για το ελληνικό χρέος 1

«H τελική συμφωνία για το ελληνικό χρέος θα αποτελέσει για πολλούς σε ολόκληρη την Ευρώπη τον “καθρέφτη” του τρόπου με τον οποίο τα πλουσιότερα ευρωπαϊκά έθνη μεταχειρίζονται τα λιγότερο τυχερά από τα μέλη της Ενωσης», εκτιμά το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Το ζήτημα του ελληνικού χρέους δεν κάνει πλέον πηχυαίους τίτλους, για τους Ελληνες που έχουν υποστεί χρόνια περικοπών και διεθνών αντιδράσεων το θέμα παραμένει σημαντικό.

Και το ίδιο ισχύει και για μια «στρατιά Ευρωπαίων γραφειοκρατών και πολιτικών», που τώρα καλούνται να κλείσουν ό,τι πολλοί θεωρούν ότι υπήρξε το πιο τρομακτικό κεφάλαιο της οικονομικής ιστορίας της σύγχρονης Ευρώπης», σημειώνει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Σήμερα πλέον, εάν δεν προκύψει κάποιο σημαντικό πρόσκομμα, η 20ή Αυγούστου θα σηματοδοτήσει την πρώτη μέρα, εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, που οι ηγέτες της Ελλάδας –κυρίως ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο επικεφαλής των Οικονομικών του, Ευκλ. Τσακαλώτος– θα ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο των δαπανών τους…
Αλλά όχι μόνο οι ίδιοι οι Ελληνες πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν εκπληρώσει τις δεκάδες διαφορετικές δεσμεύσεις που τους έχουν επιβάλει οι πιστωτές –καθώς απαιτείται περαιτέρω πρόοδος σε ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις στον ενεργειακό τομέα– αλλά και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πρέπει να συμφωνήσουν σχετικά με τον τρόπο μείωσης, καθυστέρησης ή επανυπολογισμού του χρέους της χώρας», σημειώνει το CNBC.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, εκτιμά ακόμη ότι «παραμένει προβληματική η στάση του ΔΝΤ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.