Κάθειρξη 10 ετών με αναστολή στον Αγγλούπα

Κάθειρξη 10 ετών με αναστολή στον Αγγλούπα 1

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και έξι μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο επιχειρηματίας Α. Αγγλούπας για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της αδελφής της πρώην φίλης του Όλγας Φαρμάκη, Γωγώς.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον 40χρονο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας όχι, όμως και αυτό του πρότερου έντιμου βίου που ζήτησε.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης εξαπολύοντας μύδρους τόσο εναντίον του νεαρού θύματος όσο και σε βάρος του επιχειρηματία ο οποίος φέρεται αναμεμιγμένος και στην υπόθεση των Ρομά που ξάφριζε σπίτια.

«Από την αυτοψία δεν βρέθηκαν τα ενδύματα της παθούσας, ενώ βρέθηκαν μόνο δυο κηλίδες αίματος. Είναι αδιανόητο σε ένα τέτοιο πλήγμα να μείνουν μόνο δυο κηλίδες. Κατά την άποψη μου κάποιος επισκέφτηκε το σπίτι και το καθάρισε. Επίσης η Όλγα Φαρμάκη διέγραψε μηνύματα από το κινητό της αδελφής της. Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι υπήρχε ένα σχέδιο συγκάλυψης της πράξης και όχι ότι ήταν να ατύχημα. Η παθούσα σε διάφορες καταθέσεις της στην αρχή καταθέτει με λεπτομέρεια το πως πραγματικά έγινε. Μετά πηγαίνει στον ανακριτή και ανακαλεί όσα είχε πει, υποστηρίζοντας ότι ήταν υπερβολική», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

«Δεν το ήθελα»

«Είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός για μένα. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός τον οποίο προκάλεσα εγώ. Όμως δεν το ήθελα. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλα πιστόλι να σκοτώσω», ισχυρίστηκε στην απολογία του ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, επιμένοντας στην εκδοχή του ατυχήματος, αλλά και στο αρχικό πείσμα της Γωγώς Φαρμάκη να τον εκδικηθεί γιατί εξαιτίας του τραυματισμού της η ίδια έχασε τις σπουδές της στην Αμερική.

«Επρόκειτο να ταξιδέψω στην Πάτρα για ένα κατάστημα που είχαμε. Υπήρχε μια κόντρα με την Όλγα (σ.σ. αδελφή της παθούσας) σχετικά με το αν θα την έπαιρνα μαζί. Όταν πήγα σπίτι μου είπε ότι είχε φτιάξει σακβουαγιάζ. Της λέω που είναι μου λέει πάνω. Είχε ξυπνήσει η Γεωργία είχε και το σκυλί. Όταν φορούσα κοστούμια και σακάκια όπως εκείνο το βράδυ είχα το όπλο σε θήκη. Όπως πάω να σκύψω με εμπόδιζε το όπλο. Όπως πάω να το βγάλω ακούω μπαμ. Τα χάνω. Μου πέφτει το πιστόλι στο πάτωμα. Κοιτάζω τη Γωγώ μου λέει αχ βλέπω αίματα. Ούρλιαζε η Όλγα που ερχόταν από πίσω», περιέγραψε ο Α. Αγγλούπας αναφερόμενος στην μοιραία ημέρα.

Αλλά και η Γωγώ Φαρμάκη, υποστήριξε ότι την εποχή που έγινε το ατύχημα ήθελε να πληγώσει τον δράστη.

«Τώρα βλέπω καθαρά»

«Εκείνη τη μέρα ο Αλέξης θα ερχόταν στο σπίτι στο παλαιό Φάληρο να πάρει την αδελφή μου να πάνε στην Πάτρα. Ήταν 6 το πρωί. Ήρθε στο σπίτι ανέβηκε πάνω. Είχε μια αντιπαράθεση με την Όλγα σχετικά με το αν θα την πάρει στην Πάτρα, αλλά όχι κάτι τρελό. Ανέβηκε στον πάνω όροφο να χαιρετίσει εμένα και το σκυλάκι μου. Έκανε μια κίνηση και άκουσα ένα μπαμ» κατέθεσε το θύμα.

Πρόεδρος: Ήταν καλή η σχέση της αδελφής σας με τον κατηγορούμενο; Έχετε πει αλλά προανακριτικά…

Μάρτυρας: Βρισκόμουν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μου στέρησε το όνειρο μου. Θα έφευγα για σπουδές στην Αμερική. Είχε κακούς συμβούλους γύρω μου. Αντί να μου πουν ναι μεν αλλά… αν ήθελε να με βλάψει δε θα με χτυπούσε στο κεφάλι.

Πρόεδρος: Στέλνατε μηνύματα σε φίλο σας και του λέγατε «φοβάμαι» επειδή χτυπούσε κουδούνια… ψέμα ή αλήθεια;

Μάρτυρας: Ήταν μια υπερβολή γιατί ήθελα να τον βλάψω επειδή με έβλαψε. Μετά με τον καιρό είδα ότι ήμουν υγιής.

Πρόεδρος: Είπατε ότι αναποδογύρισε μια ντουλάπα και έσπασε τραπεζάκι. Τι ήταν αυτά;

Μάρτυρας: Υπήρχε ένταση με την Όλγα αλλά όχι στην υπερβολή που περιέγραψα.

Πρόεδρος: Τι από όλα ισχύει; Το τότε ή το τώρα;

Μάρτυρας: Ότι σας λέω τώρα με καθαρό μυαλό.

Πρόεδρος: Γιατί είπατε όλα αυτά τότε; Και στις αρχές και στους φίλους σας;

Μάρτυρας: Είχα τεράστιο θυμό απέναντι του και ήθελα να τον πληγώσω.

Όταν η μάρτυρας κλήθηκε από τον εισαγγελέα να εξηγήσει για ποιο λόγο σε τρεις προηγούμενες καταθέσεις της έλεγε πως ο κατηγορούμενος την πυροβόλησε εκείνη απάντησε: «τώρα βλέπω καθαρά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.