«Καταγράφηκε με κάμερες, αλλά δεν αποθηκεύθηκε η πτώση»«Καταγράφηκε με κάμερες, αλλά δεν αποθηκεύθηκε η πτώση» 1

«Το λούνα παρκ διαθέτει κάμερες ασφαλείας ωστόσο το οπτικό υλικό δεν αποθηκεύεται» υποστηρίζει ο δικηγόρος του 25χρονου Στάθη Καρυδομάτη, που τραυματίστηκε στο ατύχημα που συνέβη στο Allou Fun Park.

.«Η επιχείρηση λέει ότι δεν υπάρχει αποθήκευση του υλικού που καταγράφεται, λέει πως είναι μόνο για να καταγράφει» αναφέρει ο κ Καρυδομάτης.

Την ίδια ώρα ο 25χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά αρνείται τους ισχυρισμούς των υπευθύνων του πάρκου πως η παρέα των νεαρών ήταν όρθια κατά την κάθοδο του βαγονέτου.

«H δικαιολογία που προέβαλε από την πλευρά της η επιχείρηση ότι μάλλον ήταν όρθιοι οι επιβάτες του βαγονέτου για μένα δεν είναι σωστή. Είναι μεγάλοι άνθρωποι, δεν είναι μικρά παιδιά. Δεν είναι στην ηλικία που θα κάνουν μια αστοχία, μια αβλεψία» λέει  ο δικηγόρος του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Στις προδιαγραφές του παιχνιδιού δεν προβλέπεται η χρήση ζώνης από τους επιβαίνοντες ενώ φως στα αίτια του προκάλεσαν το ατύχημα θα ρίξει η έρευνα των πραγματογνωμόνων.

Υπενθυμίζεται ότι από την πτώση μία κοπέλα 21 έτους παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, χωρίς να χρήζει διασωλήνωσης. Χρειάστηκε αίμα, της παρασχέθηκε και η κατάστασή της δείχνει να σταθεροποιείται. Φέρει τραύματα στο θώρακα και σπασμένα πλευρά. Ο 24χρονος, ο οποίος υπέστη ρήξη σπλήνας, χειρουργήθηκε και θα παραμείνει νοσηλευόμενος εκτός κινδύνου. Η 22χρονη η οποία υπέστη διάσειση, παρακολουθείται από τους θεράποντες ιατρούς ενώ ο 25χρονος, ο οποίος έφερε θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και στο πόδι, αναμένεται να πάρει εξιτήριο καθώς βρίσκεται εκτός κινδύνου και είναι καλά.

Η εταιρεία, δια του νομικού της εκπροσώπου, είναι έτοιμη να παράσχει κάθε βοήθεια στους τραυματισθέντες: «η πρωτοβουλία μας εκπορεύεται εκ λόγων ηθικού καθήκοντος και δεν συνιστά παραδοχή υπαιτιότητας. Προέχει να γίνουν καλά οι τραυματισθέντες και είναι βέβαιον ότι τα θεσμικά όργανα της πολιτείας θα διαφωτίσουν κάθε πτυχή αυτού του θλιβερού συμβάντος».

Επίσης, το πιστοποιητικό ασφαλείας της TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού είναι εν ισχύ, σύμφωνα με εταιρεία.

Για το θέμα η  εισαγγελική αρχή διέταξε προκαταρκτική εξέταση

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *