Καπράλος: Είμαστε αντίθετοι στην παραχώρηση του ΟΑΚΑ

Καπράλος: Είμαστε αντίθετοι στην παραχώρηση του ΟΑΚΑ

Καπράλος: Είμαστε αντίθετοι στην παραχώρηση του ΟΑΚΑ 1

Την ίδια ώρα που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι «συμπαίκτες» του, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους για το «Athens Alive», ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, τονίζει πως το ΟΑΚΑ ανήκει στην ΕΟΕ και κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει γι’ αυτό, εάν πρώτα δεν γίνουν συζητήσεις με εκείνη.

«Όπως έγινε στην περίπτωση του Καραϊσκάκη, το ίδιο ισχύει για μας και στην περίπτωση του ΟΑΚΑ. Κανείς δεν μπορεί να πουλήσει το ΟΑΚΑ, γιατί ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Γνωρίζουμε για τις συζητήσεις που γίνονται. Η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις (Ολυμπιακά Ακίνητα), αλλά το Αθλητικό Κέντρο ανήκει στην ΕΟΕ και έχει δημιουργηθεί με χρήματα του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ υπάρχουν και εκπρόσωποι της ΕΟΕ», ανέφερε αρχικά ο κ. Καπράλος στην εφημερίδα «Sportime».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι δεν έχει δεχθεί επίσημη πρόσκληση για συζητήσεις από τους ενδιαφερόμενους ή την κυβέρνηση. «Είμαι σίγουρος πως θα έρθουν κάποια στιγμή οι ενδιαφερόμενοι να συζητήσουν μαζί μας. Ή τουλάχιστον όσοι χειρίζονται το θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για να επισημάνει στη συνέχεια: «Κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς τον ιδιοκτήτη του ΟΑΚΑ. Και ιδιοκτήτης είναι η ΕΟΕ. Εμείς περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θέλουν. Είμαστε αντίθετοι, όμως, γιατί θέλουμε το ΟΑΚΑ να μείνει στους αθλητές και τον υψηλό αθλητισμό. Δεν θα αφήσουμε στον δρόμο τους Έλληνες αθλητές. Πώς είναι δυνατόν να μας ζητούν, για παράδειγμα, το ποδηλατοδρόμιο και να αφήσουμε στον δρόμο χωρίς να υπάρχει άλλο αθλητικό κέντρο για τους αθλητές; Είμαστε αντίθετοι σε αυτό το σενάριο», ανέφερε καταληκτικά ο πρόεδρος της ΕΟΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *