Καμμένος: Οποιοι υψώνουν σημαίες θα πρέπει να είναι και έτοιμοι να τις υπερασπιστούν

Καμμένος: Οποιοι υψώνουν σημαίες θα πρέπει να είναι και έτοιμοι να τις υπερασπιστούν

Καμμένος: Οποιοι υψώνουν σημαίες θα πρέπει να είναι και έτοιμοι να τις υπερασπιστούν 1

Nα υιοθετήσει μια εθνική θέση απέναντι στην Τουρκία κάλεσε τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής. Για το θέμα της αμφιβήτησης των Ιμίων από την Τουρκία ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για παραλήρημα του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Αναφερόμενος στα περιστατικά της ύψωσης της σημαίας από νεαρούς σε βραχονησίδες ο υπουργός Αμυνας είπε:

«Αυτός που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου θα πρέπει να την υπερασπιστεί ή να έρθει στο στρατό για να πει ότι εγώ αποφάσισα σήμερα με δύο φίλους μου που είναι Πάσχα να βάλουμε μια σημαία εκεί. Να το ξέρετε και σας ενημερώνουμε και σας καλούμε να την υπερασπιστείτε. Βεβαίως και σε κάθε ελληνικό νησί πρέπει να μπορούμε να βάλουμε μια ελληνική σημαία αλλά το θέμα είναι ότι η σημαία είναι σύμβολο και η προβολή σημαίας αποτελεί ισχυρή πράξη επιβολής εθνικής κυριαρχίας. Οταν λοιπόν κάποιος παίρνει τη σημαία και την τοποθετεί κάπου πρέπει να διασφαλίσει ο ίδιος ή με ενημερωμένες τις ένοπλες δυνάμεις ότι θα την υπερασπιστεί με το αίμα του και μέχρι το τέλος. Το να πάρεις μια βάρκα και να πεις τώρα που είναι Πάσχα ας βάλουμε στην τάδε βραχονησίδα μια σημαία και ας τρέχει μετά το φυλάκιο να το υπερασπιστεί. Την υπερασπιζόμαστε βεβαίως και θα υπερασπιστούμε όποια σημαία όπου κι αν είναι, αλλά η προβολή της εθνικής κυριαρχίας δια του συμβόλου είναι πράξη που είναι και υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει και τη δυνατότητα εν συνεχεία να μπορέσει να τη στηρίξει». 

«Οι προβλεπόμενες σημαίες, όπως υπάρχει ο σχεδιασμός, εκεί που πρέπει να μπουν, έχουν μπει και τις προασπιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας, στρατός, έθνος, πολίτες. Δεν υπάρχει κανένα θέμα αμφισβήτησης », συνέχισε. 

Για τη δήλωση Κουβέλη περί «ακήρυχτου πολέμου στο Αιγαίο»

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας από το βήμα της Βουλής απάντησε και στις ερωτήσεις που έχει δεχθεί για τη δήλωση του αναπληρωτή του, Φώτη Κουβέλη, περί «ακήρυχτου πολέμου στο Αιγαίο».

«Η δήλωσή του έγινε μετά την κηδεία του Γιώργου Μπαλταδώρου που έπεσε με το Mirage, εν ώρα υπηρεσίας και ένεκα αυτής, προασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της χώρας, ήρωας, σε έναν ακήρυχτο πόλεμο, εν καιρώ ειρήνης» ανέφερε και συνέχισε:

«Αυτός είναι ο ακήρυχτος πόλεμος που αναφέρθηκε ο κ. Κουβέλης, όπως και ο ακήρυχτος πόλεμος, ο υβριδικός πόλεμος, ο ψυχολογικός πόλεμος στον οποίο δεν πρέπει να υποκύψουμε.  Ψυχολογικός πόλεμος ο οποίος δεν θα πρέπει να δημιουργήσει φόβο στους Ελληνες. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι Ελληνες. Είμαστε μία ασφαλείς χώρα, ισχυρή που βγαίνει από μία οικονομική κρίση. Ο πόλεμος αυτός γίνεται για να πληγεί η  χώρα και σε αυτόν τον πόλεμο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί». 

[embedded content]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *