Καμάργκ, η χώρα των άγριων αλόγων

Καμάργκ, η χώρα των άγριων αλόγων

Βρίσκεται στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Το Καμάργκ μπορείς να το εξερευνήσεις καλύτερα με ποδήλατο, άλογο ή τζιπ ή αν σας αρέσει το υγρό στοιχείο μπορείτε να το δείτε κάνοντας βόλτα με σκάφος, κανό ή ατμομηχανή. Ωστόσο, ένα άλογο είναι το καλύτερο μεταφορικό μέσο διότι μπορεί να σας οδηγήσει στο εσωτερικό του, μέσα από τα νερά και τα ελώδη τοπία, σε μέρη όπου οι μαύροι ταύροι βόσκουν και τα άγρια ​​πουλιά φωλιάζουν.

Καμάργκ, η χώρα των άγριων αλόγων 1

Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής χαρακτηρίζεται ως Εθνικό Πάρκο, ενώ βρίσκεται στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Καμάργκ, η χώρα των άγριων αλόγων 2

Εδώ παράγεται το περίφημο κόκκινο ρύζι Καμάργκ και συλλέγεται το άριστης ποιότητας αλάτι από τις αλυκές, που παράγεται εδώ από την αρχαιότητα από τους Ρωμαίους και τους Έλληνες που είχαν αποικήσει στην περιοχή.

Καμάργκ, η χώρα των άγριων αλόγων 3

Στις αλυκές αυτές εργάστηκαν και οι Έλληνες που μετανάστευσαν στο Καμάργκ μετά την καταστροφή της Σμύρνης και κατάγονταν κυρίως από το νησί της Καλύμνου. Υπάρχουν αρκετές οικογένειες σήμερα που ζουν στην περιοχή και είναι απόγονοι των πρώτων μεταναστών.

Καμάργκ, η χώρα των άγριων αλόγων 4

Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ποδηλασία και ιππασία και να μείνει σε ράντσο για να πάρει μια γεύση από την μοναδική ομορφιά της Προβηγκίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *