Κάλυμνος, από τους σημαντικότερους προορισμούς αναρρίχησης στον κόσμο

Κάλυμνος, από τους σημαντικότερους προορισμούς αναρρίχησης στον κόσμο

Είναι ένα από τα πιο αυθεντικά Δωδεκάνησα

Η Κάλυμνος αν και έχει συνδεθεί με την αλιεία, την επεξεργασία και το εμπόριο του σφουγγαριού δεν είναι μόνο αυτό!

Είναι και ένας από τους πιο δημοφιλείς αναρριχητικούς προορισμούς, που προσελκύει λάτρεις της φύσης και της αναρρίχησης από όλο τον κόσμο.

Κάλυμνος, από τους σημαντικότερους προορισμούς αναρρίχησης στον κόσμο 1

Ανήκει στα Δωδεκάνησα και βρίσκεται νότια της Λέρου. Κατοικείται από τα νεολιθικά χρόνια και πρώτοι κάτοικοί της ήταν οι Κάρες. Η νεότερη ιστορία του νησιού ταυτίστηκε με τους σφουγγαράδες και τις συναρπαστικές- και επικίνδυνες- καταδύσεις τους.

Κάλυμνος, από τους σημαντικότερους προορισμούς αναρρίχησης στον κόσμο 2

Το νησί είναι σχετικά ορεινό, με άνυδρα βουνά. Οι ακτές του είναι δαντελωτές, με όρμους, ακρωτήρια και φυσικά λιμάνια. Το κυριότερο είναι αυτό στην πρωτεύουσα της Καλύμνου, την Πόθια. Η Κάλυμνος φημίζεται για τα σπήλαιά της, με πιο γνωστό το Grande Grotta αλλά και τα Κεφαλά, Σκαλιών, Νυμφών και Δασκαλειό. Η μορφολογία της, τα επιβλητικά βράχια της και τα φυσικά γλυπτά της προσελκύουν στην Κάλυμνο πλήθος αναρριχητών κάθε χρόνο.

Κάλυμνος, από τους σημαντικότερους προορισμούς αναρρίχησης στον κόσμο 3

Η πολύχρωμη Πόθια είναι χτισμένη στις παρυφές δύο απέναντι λόφων. Μια βόλτα στα στενά της θα φέρει τον επισκέπτη ανάμεσα σε εκπληκτικά καπετανόσπιτα, παλιά αρχοντικά, και τα παραδοσιακά σπίτια των σφουγγαράδων. Μην παραλείψετε μία επίσκεψη στο Αρχαιολογικό και στο Ναυτικό Μουσείο Καλύμνου, για να δείτε όλη την ιστορία και την ταυτότητα του τόπου να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σας. Και οπωσδήποτε στο Μουσείο Θαλασσίων Ευρημάτων, ιδιωτικό μουσείο και έργο ζωής των αδερφών Βαλσαμίδη.

Κάλυμνος, από τους σημαντικότερους προορισμούς αναρρίχησης στον κόσμο 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *