Ιστορία οικογενειακής απάτης με ορφανή κοπέλα στη Λάρισα

Ιστορία οικογενειακής απάτης με ορφανή κοπέλα στη Λάρισα 1

Μία ιστορία οικογενειακής απάτης εκτυλίχθηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, όπου εξετάστηκε μία υπόθεση υπεξαίρεσης.

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας μία 22χρονη κοπέλα, η οποία σε μικρή ηλικία έμεινε ορφανή από γονείς, υιοθετήθηκε, αλλά έμεινε και πάλι μόνη στα 11 της χρόνια, με μία σημαντική περιουσία που όμως φέρεται πως υπεξαίρεσε ο αδερφός της μητέρας της.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr  η 22χρονη κοπέλα μίλησε στο δικαστήριο για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι και την ενηλικίωσή της. Η θείας της είχε αναλάβει την επιμέλειά της και τη μεγάλωνε από το υστέρημά της, ενώ η τότε ανήλικη είχε περιουσία 350.000 ευρώ.

Ο 73χρονος αδερφός της μητέρας της είχε αναλάβει με δικαστική απόφαση τη διαχείριση της περιουσίας το 2007, που η κοπέλα ορφάνεψε και πάλι, όμως στο δικαστήριο δεν μπορούσε να αιτιολογήσει την απώλεια 82.000 ευρώ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έκρινε ένοχο τον θείο της 22χρονης για την υπεξαίρεση και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου.

Ο αδερφός του θείου της κοπέλας, που κατηγορούνταν για συνέργεια στην υπεξαίρεση, κρίθηκε αθώος.

Στο δικαστήριο ξεδιπλώθηκαν όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης. Ο 73χρονος υποστήριζε ότι όχι μόνο δεν υπεξαίρεσε τα χρήματα, αλλά ζημιώθηκε βάζοντας δικά του προκειμένου να συντηρήσει την περιουσία της ανήλικης.

Εντούτοις, δεν κατάφερε να πείσει το δικαστήριο. Όλα άρχισαν να γίνονται φανερά όταν η 22χρονη ενηλικιώθηκε, καθώς τότε κλήθηκε και ο θείος της να αποδείξει τι απέγινε η μεγάλη περιουσία.

Ο 73χρονος δεν μπόρεσε να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία, ενώ στη λογοδοσία του δεν κατάφερε να αποδείξει και τις δαπάνες 90.000 ευρώ τις οποίες είχε κάνει.

Ισχυρίστηκε ότι πλήρωσε χρήματα σε εργολάβο για την αγορά ενός διαμερίσματος, όμως ο εργολάβος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και κατέθεσε ότι τα χρήματα για την αγορά τα είχε πάρει από τη μητέρα της κοπέλας και όχι από τον θείο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για υπεξαίρεση ποσού 82.000 ευρώ (σε λογαριασμό του υπήρχαν 8.000 ευρώ) και τον καταδίκασε με την επισήμανση του προέδρου να επιστρέψει πίσω όλα τα λεφτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *