Ισόβια για την παπαδιά και τον πρώην εραστή της για το φόνο του ιερέα

Ισόβια κάθειρξη στην παπαδιά και στον πρώην εραστή της επέβαλε, με ομόφωνη απόφαση και δίχως να αναγνωρίσει ελαφρυντικά, σήμερα το μεσημέρι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών για τη δολοφονία του 52χρονου ιερέα στους Κρουνούς τον Σεπτέμβριο του 2012.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Η πολύωρη ακροαματική διαδικασία χαρακτηρίστηκε από στιγμές έντονης συναισθηματικής φόρτισης, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των καταθέσεων.

Κομβικό σημείο ήταν η συγκλονιστική κατάθεση του γιου του δολοφονημένου ιερέα, ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον της έδρας πεπεισμένος για την ηθική αυτουργία της μητέρας του στο έγκλημα. «Οι γονείς μου τσακώνονταν και βριζόντουσαν συχνά. Από τη μία ο πατέρας μου ήταν πολύ οξύθυμος, ενώ από την άλλη η μητέρα μου τον απαξίωνε και του φερόταν άσχημα. Ήξερα ότι για χρόνια είχε εξωσυζυγικές σχέσεις, αλλά ο πατέρας μου δεν ήξερε ακριβώς τι γινόταν. Όλο το χωριό ήξερε ότι η παπαδιά “γυρνάει” αλλά εγώ τα είχα ξεπεράσει αυτά. Τον εραστή της μητέρας μου τον έβλεπα συνεχώς μπροστά μας. Στη λαϊκή, στην καφετέρια… είχε γίνει η σκιά μας» είπε αρχικά.

«Η πολιτική αγωγή είναι ικανοποιημένη. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, ένα ανώτατο δικαστήριο της χώρας από πλευράς ουσίας, επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση, την οποία εμείς ούτως ή άλλως θεωρούσαμε επαρκέστατη Υπάρχει. απόλυτη ικανοποίηση από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, αλλά και ηθική ικανοποίηση από την πλευρά της οικογένειας. Η θέση μου είναι ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλη απόφαση, διότι τα γεγονότα δεν άφηναν περιθώρια για για οτιδήποτε άλλο», δήλωσε ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη, είχα πάντα εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τον κ. Κανελλόπουλο που ήταν μαζί μου αυτή τη δύσκολη μέρα και εσάς όλους. Όλα ήταν δικαιολογίες, δικαιώθηκε η ψυχή του αδελφού μου. Από την αρχή πίστευα ότι αυτή η γυναίκα ήταν πίσω από αυτό το έγκλημα», δήλωσε η αδελφή του δολοφονημένου ιερέα.

«Σέβομαι την απόφαση αλλά τη θεωρώ άδικη. Θεωρώ ότι δεν αποδείχθηκε η ηθική αυτουργία και η γνώμη μου είναι ότι θα αναιρεθεί. Περιμένουμε να καθαρογραφεί και στη συνέχεια θα ασκήσουμε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης» , δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της 49χρονης, Απόστολος Λύτρας.

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *