Εισαγγελική παρέμβαση για αναγνωρίσεις παιδιών Ρομά από αλλοδαπούς

Εισαγγελική παρέμβαση για αναγνωρίσεις παιδιών Ρομά από αλλοδαπούς

Εισαγγελική παρέμβαση για αναγνωρίσεις παιδιών Ρομά από αλλοδαπούς 1

Τον περασμένο μήνα στη Βοιωτία είχαμε την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων αναγνωρίσεων τέκνων γυναικών Ρομά από αλλοδαπούς, ώστε οι τελευταίοι να εφοδιάζονται με νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής τους στη χώρα μας, ως γονείς ανήλικων ημεδαπών τέκνων.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Δυστυχώς η συγκεκριμένη «συνταγή» με την προσθήκη σε ορισμένες περιπτώσεις και εικονικών γάμων, αποτελεί πλέον τη συνήθη τακτική διαφόρων κυκλωμάτων στα οποία ακόμη εμπλέκονται δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, οι οποίοι προσπορίζουν εύκολο κέρδος με την ανάγκη συνανθρώπων τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επειδή το τελευταίο διάστημα υπήρξε μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων σε ληξιαρχεία της Φθιώτιδας, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χάρης Λακαφώσης έδωσε εντολή σε όλα τα ληξιαρχεία να «παγώσουν», την οποιαδήποτε αίτηση αναγνώρισης τέκνου Ρομά από αλλοδαπό πατέρα, μέχρι να πραγματοποιηθεί έλεγχος και να γίνει έρευνα σε βάθος για όλους τους φακέλους.

Στη «φάμπρικα» παραγωγής εικονικών «γονιών», ίσως το αντίδοτο να ήταν η υποχρεωτική διεξαγωγή εξέτασης DNA και κατάθεση του αποτελέσματος στην αρμόδια υπηρεσία. Ίσως με αυτόν τον τρόπο να σταματήσει αυτή η παρανομία στην οποία εμπλέκονται τις περισσότερες φορές και άνθρωποι υπεράνω υποψίας που καθοδηγούν τους «αγράμματους» πελάτες τους

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *