Ηρακλής: Να ελεγχθούν πειθαρχικά Αστέρας Τρίπολης και Λεβαδειακός 1

Την τιμωρία των Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακού, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση Koriopolis ζητά ο Ηρακλής. Ο «γηραιός» απευθύνθηκε τόσο στην Επιτροπή Δεοντολογίας όσο και στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, για το θέμα, ενώ απευθύνθηκε και στην Επιτροπή Παρακολούθησης της UEFA, από την οποία θέλει να επισπεύσει τις διαδικασίες για τον πειθαρχικό έλεγχο των δύο ομάδων.

Η επιστολή του Ερασιτέχνη Ηρακλή στην UEFA αναφέρει:

«ΑΙΤΗΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη κι εκπροσωπείται νόμιμα

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα σας γνωστοποιουμε την από 12-3-2018 καταγγελία μας προς την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και την αίτηση μας προς τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα κατά των ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, όσον αφορά την καταδίκη των διοικούντων τους κ.Ιωάννη ΚΟΜΠΟΤΗ, Γεωργίου ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΥ και Δημητρίου ΜΠΑΚΟΥ από το Τριμελές Εφετειο Κακουργηματων για την τέλεση των αδικημάτων της δωροδοκίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στα πλαίσια του σκανδάλου των στημενων αγώνων KORIOPOLIS.

Οπως ήδη γνωρίζετε το ποινικό δικαστήριο επέβαλε στους παραπάνω αξιωματούχους του Επαγγελματικου ποδοσφαιρου τις ποινές της φυλάκισης των 30 μηνών για τον πρωτο και 3 ετών για τους δεύτερο και τρίτο.

Μάλιστα αυτή η ποινική απόφαση χαιρετισθηκε με την από 2-3-2018 επίσημη ανακοίνωση της UEFA υπογραμμιζοντας στον επίλογο της ότι σκοπός των ερευνών της είναι πρώτα ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ και στη συνέχεια Η UEFA ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

Συγχρόνως με το νεώτερο από 5-3-2018 έγγραφο της η διεθνής ποδοσφαιρικη αρχή απαιτεί την επιβολή πειθαρχικων κυρώσεων στον επίσης καταδικασθεντα από το Ποινικό Δικαστήριο διεθνή ποδοσφαιριστή Αβραάμ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.

Ως εκ τούτου σας ζητάμε ως έχοντες άμεσο έννομο συμφέρον εκ της ιδιότητας μας ως ιδρυτικό σωματείο της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, να παρακολουθήσετε θεσμικά και να επιβαλλετε την επίσπευση της προβλεπόμενης πειθαρχικης διαδικασίας από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ.

Αθήνα 12-3-2018

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ».

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *