ΗΠΑ-Φλόριντα: Σε κατάσταση μείζονος φυσικής καταστροφής λόγω του Ίρμα (video)

ΗΠΑ-Φλόριντα: Σε κατάσταση μείζονος φυσικής καταστροφής λόγω του Ίρμα (video) 1

Συνοδευόμενο από σφοδρές καταιγίδες και επικίνδυνες πλημμύρες, το μάτι του γιγαντιαίου κυκλώνα Ίρμα έφθασε στο έδαφος των ΗΠΑ, σφυροκοπώντας τη Φλόριντα και ωθώντας τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει κατάσταση μείζονος φυσικής καταστροφής και να ανακοινώσει την προσεχή επίσκεψή του στην Πολιτεία.

Ο κυκλώνας Ιρμα που συνεχίζει την πορεία του κατά μήκος της δυτικής ακτής της Φλόριντα υποβαθμίσθηκε στην κατηγορία 1, αλλά συνεχίζει να αποτελεί σημαντική απειλή, ανακοίνωσε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία. Το μάτι του κυκλώνα εντοπίσθηκε σε απόσταση 40 χιλιομέτρων βορειο-ανατολικά της Τάμπα, ενώ οι άνεμοι που τον συνοδεύουν είχαν ταχύτητα 140χλμ/ώρα.

Το NHC προειδοποίησε ότι θα υπάρξει πλημμυρίδα μετά το πέρασμα του κυκλώνα καθώς και για τον κίνδυνο εκτεταμένων πλημμυρών σε περιοχές κοντά στις ακτές.

Η Φλόριντα ήδη μετράει 5 νεκρούς από τον κυκλώνα που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία το Σαββατοκύριακο. Ο απολογισμός αυτός προστίθεται στους 27 νεκρούς που άφησε πίσω του ο κυκλώνας σε πολλά νησιά της Καραϊβικής. Το φαινόμενο έχει εξάλλου προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και πλέον 3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Φλόριντα δεν έχουν ρεύμα, σύμφωνα με τις εταιρείες που ηλεκτροδοτούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος Τραμπ, που μόλις επέστρεψε στον Λευκό Οίκο έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο στο Καμπ Ντέιβιντ, κήρυξε τη Φλόριντα σε κατάσταση μείζονος φυσικής καταστροφής. Η απόφασή του επιτρέπει την κινητοποίηση επιπρόσθετων πόρων για την αρωγή και την ανακούφιση των πληγέντων στην Πολιτεία. Εξάλλου ο Τραμπ, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης, υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί «πολύ σύντομα» τη Φλόριντα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Σαρώνει την Φλόριντα η Ίρμα – Φόβοι για την στάθμη των υδάτων (video)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *