Ινφαντίνο: To ποδόσφαιρο δεν είναι τώρα προτεραιότητα, υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν

Ινφαντίνο: To ποδόσφαιρο δεν είναι τώρα προτεραιότητα, υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν 1

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μιλώντας σε live streaming μέσω των social media στο οποίο συμμετείχε και ο Ρονάλντο, υποστήριξε πως δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένα μέτρο πίεσης για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου και αυτό θα συμβεί μόνο όταν δεν θα υπάρχει ρίσκο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αυτήν τη στιγμή είναι άλλες οι προτεραιότητες, καθώς «υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν» λόγω του κορονοϊού.

«Το ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα, δεν πρέπει να πιέζουμε κανέναν. Όσο υπάρχει κίνδυνος, δεν θα παίζουμε και αν πρέπει να περιμένουμε, θα περιμένουμε για μία, δύο ή τρεις εβδομάδες», είπε αρχικά ο επικεφαλής της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Και συνέχισε: «Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν, άνθρωποι που πεθαίνουν. Και βλέπουμε πως ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Στην Ιταλία (την πατρίδα του) τα νούμερα δείχνουν να πέφτουν, πήραν τα σωστά μέτρα. Οι γιατροί είναι πραγματικοί ήρωες, είναι σαν ένας πόλεμος».

«Θέλουμε να επιστρέψουμε και να παίξουμε, να δούμε ποδόσφαιρο, αλλά τώρα η προτεραιότητα είναι η υγεία. Για πρώτη φορά στην ιστορία, το ποδόσφαιρο δεν είναι η προτεραιότητα. Στενάχωρο, αλλά έτσι είναι. Όσον αφορά το καλεντάρι; Καλή ερώτηση. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε τις ζωές των ανθρώπων για έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Θα παίξουμε όταν μπορούμε, ίσως τον Ιούλιο, ίσως τον Αύγουστο», σημείωσε καταληκτικά ο Ινφαντίνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *