Η Ύδρα της κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας και της μεσογειακής ομορφιάς

Η Ύδρα της κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας και της μεσογειακής ομορφιάς

Το μικροσκοπικό ελληνικό νησί που τόσο μάγεψε τον Leonard Cohen

Γενικά θεωρείται ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, η Ύδρα αποτελεί μέρος των νησιών του Σαρωνικού και είναι ένα από τα πλησιέστερα στην Αθήνα, θέλοντας μόνο δύο ώρες για να φτάσεις εκεί με πλοίο από τον Πειραιά.

Ίσως το πιο μοναδικό αυτού του εκπληκτικού μικρού παράδεισου είναι ότι στο νησί δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, εκτός από τα φορτηγά απορριμμάτων και τα ασθενοφόρα. Ο κύριος τρόπος μεταφοράς είναι τα υπέροχα μουλάρια και γαϊδούρια, καθώς και τα θαλάσσια ταξί.

Η Ύδρα της κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας και της μεσογειακής ομορφιάς 1

Η ρουστίκ ομορφιά της έχει προσελκύσει παγκοσμίου φήμης μουσικούς όπως ο Leonard Cohen, προσωπικότητες όπως η Sophia Loren και ταξιδιώτες κάθε είδους που αναζητούν έμπνευση και δεν θέλουν ποτέ να φύγουν.

Χτισμένη αμφιθεατρικά με το λιμάνι της στο κέντρο, η πρώτη εικόνα της Ύδρας αποτυπώνει την αρμονία της ανθρώπινης παρουσίας με το περιβάλλον και γοητεύει τον ταξιδιώτη. Ψηλά κι επιβλητικά αρχοντικά δεσπόζουν στο λιμάνι δημιουργώντας ένα σκηνικό που θυμίζει πίνακα ζωγραφικής, με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας, ενώ «φρουροί» του είναι οι Προμαχώνες με τα κανόνια που παλαιότερα προστάτευαν την πόλη.

Η Ύδρα της κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας και της μεσογειακής ομορφιάς 2

Στην προκυμαία χτυπά η καρδιά του νησιού με τον παραλιακό δρόμο να εκτείνεται από το άγαλμα του Mιαούλη μέχρι την περιοχή Πέταλο. Ξεκινώντας από την παραλία, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν βόλτες στα στενάκια της Ύδρας και να περιηγηθούν στην παλιά συνοικία της, αφήνοντας τη ματιά να ταξιδέψει στον ανοιχτό ορίζοντα και τη μαγευτική θέα.

Η Ύδρα της κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας και της μεσογειακής ομορφιάς 3

Για όσους θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία του νησιού, αξίζει μια επίσκεψη στην ιστορική οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη, στην οποία λειτουργεί παράρτημα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και στην οικία του Γεωργίου Κουντουριώτη, στην οποία λειτουργεί Μουσείο Μεταβυζαντινής Τέχνης και Ιστορίας της Ύδρας. Στην Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Υδραίων φιλοξενούνται έργα διάσημων καλλιτεχνών όλο το χρόνο.

Η Ύδρα της κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας και της μεσογειακής ομορφιάς 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *