Η Θεσσαλονίκη ανάμεσα στους 23 κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς για το CNN


Και ο δημοφιλής ιστότοπος Tasteatlas κατέταξε την πόλη στην 25η θέση σ’ όλο τον κόσμο για το αυθεντικό γαστρονομικό της προφίλ

Η Θεσσαλονίκη περιλαμβάνεται στα 23 κορυφαία μέρη για να επισκεφθεί κανείς το καλοκαίρι του 2023, σύμφωνα με δημοσίευση του CNN.

Η πόλη βρίσκεται ανάμεσα σε εντυπωσιακούς προορισμούς, όπως τα νησιά Φίτζι, το Μαναούς στη Βραζιλία και το Κάιρο, ενώ οι συντάκτες του πολυεθνικού ειδησεογραφικού καναλιού παροτρύνουν το αναγνωστικό κοινό, να επισκεφθεί την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, ως έναν από τους καλύτερους city break προορισμούς της Ευρώπης. Το άρθρο δίνει έμφαση στην γαστρονομική σφραγίδα της UNESCO, το άνοιγμα της αγοράς Μοδιάνο, το δημοφιλές παραλιακό μέτωπο και την κοντινή πρόσβαση σε όμορφες παραλίες και βουνά της ενδοχώρας.

Με αφορμή τη δημοσίευση, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι «η Θεσσαλονίκη κερδίζει τις εντυπώσεις και την προσοχή από αναγνωρισμένα διεθνή μέσα και μπαίνει δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη τουρισμού». Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι το Ιταλικό περιοδικό «Bell’ Europa» που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες προβάλλει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης, που αποτυπώνεται στο γαστρονομικό προφίλ του προορισμού, από τις γεύσεις της Ανατολίας που έφεραν οι πρόσφυγες τη δεκαετία του 1920, μέχρι την σύγχρονη γκουρμέ κουζίνα.

Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε το Ισπανικό έντυπο περιοδικό SHANGAY που προβάλλει τον προορισμό Θεσσαλονίκη στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Ισπανίας. Η παρουσίαση του προορισμού υλοποιήθηκε με την συνεργασία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του ΕΟΤ Ισπανίας, εκμεταλλευόμενοι την απευθείας πτήση της AEGEAN από την Βαρκελώνη. Πριν από μέρες, άλλωστε, ο δημοφιλής ιστότοπος Tasteatlas κατέταξε τη Θεσσαλονίκη στην 25η θέση ανάμεσα σε άλλες 100 σ’ όλο τον κόσμο για το αυθεντικό γαστρονομικό της προφίλ.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επισημαίνει ότι τώρα αποδίδει καρπούς η στρατηγική προβολή που υλοποιήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ενώ πλέον η αναγνώριση από διεθνή μέσα υψηλού κύρους επιβεβαιώνει ανεβάζει τον πήχη πιο ψηλά.

Σχετικά Tags

Θεσσαλονίκη CNN

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *