Η Samsung κατέθεσε πατέντα και για smartphone με οθόνη που ξετυλίγεται στο πλάι

Ο κόσμος περιμένει εδώ και χρόνια το αναδιπλώμενο Galaxy X, αλλά η Samsung έχει και άλλες εντυπωσιακές ιδέες στο συρτάρι. Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα και μια πατέντα της εταιρείας για ένα smartphone με εύκαμπτη οθόνη που χωρίζεται σε δύο μέρη και το ένα εξ αυτών μπορεί να ξετυλίγεται προς τη μία πλευρά για να μεγαλώνει το εύρος της εικόνας.

Επιπλέον, από τα σχεδιαγράμματα βλέπουμε έναν αισθητήρα κάμερας στο πίσω μέρος και πουθενά αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ίσως κρύβεται κάτω από την οθόνη ή το ξεκλείδωμα γίνεται αποκλειστικά με αναγνώριση ίριδας ή/και προσώπου. Να σημειωθεί, επίσης, ότι δεν υπάρχει καμία περιγραφή για τον τρόπο ξετυλίγματος της οθόνης στο πλάι.

Η πατέντα κατατέθηκε στο αρμόδιο γραφείο των ΗΠΑ (USPTO) στις 12 Φεβρουαρίου 2016, αλλά μόλις τώρα επετράπη η δημοσίευση της για το κοινό. Φυσικά, η ύπαρξη της πατέντας δεν μεταφράζεται απαραίτητα στην υλοποίηση του προϊόντος, ωστόσο, έχει ενδιαφέρον να βλέπουμε νέες ιδέες από τις εταιρείες και ας μένουν στο συρτάρι για πάντα.

[via]

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *