Η Qantas περικόπτει 6.000 θέσεις εργασίας για να επιβιώσει από την ύφεση του κορωνοϊού

Η Qantas περικόπτει 6.000 θέσεις εργασίας για να επιβιώσει από την ύφεση του κορωνοϊού

Η Qantas περικόπτει 6.000 θέσεις εργασίας για να επιβιώσει από την ύφεση του κορωνοϊού 1

REUTERS/Loren Elliott

Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 1,9 δισ. δολάρια Αυστραλίας (1,30 δισ. δολάρια) και περικοπή τουλάχιστον 6.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Qantas Airways Ltd, ενόσω ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών παλεύει να επιβιώσει εν μέσω της κρίσης του νέου κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Άλαν Τζόις, ο οποίος προηγουμένως είχε υποστηρίξει ότι η αεροπορική εταιρεία ήταν σε πολύ ισχυρότερη οικονομική θέση από την αντίπαλη Virgin Australia, σε αναστολή θα παραμείνουν περίπου οι μισοί από τους 30.000 εργαζόμενους. Η αναστολή μάλιστα θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς οι διεθνείς πτήσεις δεν αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά πριν από τον Ιούλιο του επόμενου έτους – το συντομότερο.  

Η Qantas θα καθηλώσει επίσης στο έδαφος 100 αεροσκάφη για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, ενώ κάποια από αυτά θα καθηλωθούν ακόμη και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο εφαρμογής ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

Η εταιρία ανακοίνωσε στους πιλότους τη Δευτέρα ότι προγραμματίζει να κάνει μία ανακοίνωση για τη μελλοντική κατεύθυνση της εταιρείας στο τέλος του μήνα, ενώ ελπίζει ότι θα αποφύγει την αναγκαστική περικοπή θέσεων εργασίας μεταξύ των ιπτάμενων πληρωμάτων της, σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν στο Reuters, δύο πηγές που έχουν ενημερωθεί για το ζήτημα αυτό.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, Guardian

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *