Η NASA εντόπισε πολλά υπόγεια κοιτάσματα παγωμένου νερού στον πλανήτη Άρη

Η NASA εντόπισε πολλά υπόγεια κοιτάσματα παγωμένου νερού στον πλανήτη Άρη

Η NASA εντόπισε πολλά υπόγεια κοιτάσματα παγωμένου νερού στον πλανήτη Άρη 1

Σπουδαία ανακάλυψη από τους ερευνητές της NASA, η οποία ανακοίνωσε ότι εντόπισε σε οκτώ περιοχές του πλανήτη Άρη υπόγεια κοιτάσματα παγωμένου νερού με τη βοήθεια της κάμερας HiRISE του Mars Reconnaissance Orbiter.

Η ανακάλυψη αυτή θεωρείται πολύ μεγάλης σημασίας για μια πιθανή μελλοντική αποστολή στον κόκκινο πλανήτη και οι γεωλόγοι έχουν αρκετή δουλειά μπροστά τους για να μελετήσουν την ποιότητα του νερού, ούτως ώστε να είναι εφικτή η εξόρυξη του για κατανάλωση, καλλιέργεια ή μετατροπή σε καύσιμο υδρογόνο.

Διαβάστε επίσης: Η NASA επιβεβαίωσε την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή στον πλανήτη Άρη! [Video]

Οι ερευνητές με επικεφαλής των Colin Dundas, εντόπισαν τις 8 περιοχές λόγω της διάβρωσης που υπέστη η επιφάνεια και παρατήρησαν τα κοιτάσματα νερού, ενώ υποθέτουν ότι οι ποσότητες είναι πολύ μεγαλύτερες και απλά δεν μπορούν να τις δούν ακόμα. Το δύο μεγάλα ζητήματα τώρα είναι πρώτον, το κατά πόσο θα είναι εύκολη η πρόσβαση σε αυτά, και δεύτερον, το ποσοστό καθαρότητας του νερού. Για το δεύτερο, πάντως, οι μετρήσεις με το φασματόμετρο υποδεικνύουν ότι πρόκειται για παγωμένο νερό που θα μπορεί να μετατραπεί σε πόσιμο σχετικά εύκολα.

Αναμφίβολα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη, αλλά ακόμα απέχουμε αρκετά από το να πούμε με σιγουριά ότι θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα οι επανδρωμένες αποστολές που κάποτε μπορεί να φτάσουν στον πλανήτη Άρη.

[NASA]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *