Η μοιραία νύχτα στη Νέα Μάκρη και τα νέα δεδομένα που φέρνει ο Άρειος Πάγος

Η μοιραία νύχτα στη Νέα Μάκρη και τα νέα δεδομένα που φέρνει ο Άρειος Πάγος

Οκτώ μήνες μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου να «σπάσει» τα ισόβια για τον Βαγγέλη Στεφανάκη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον ξυλοδαρμό που οδήγησε στο θάνατο την 23χρονη φίλη του Φαίη Μπάχλα, την Άνοιξη του 2013, στη Νέα Μάκρη, ο Άρειος Πάγος έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.

Γράφει η Μαρία Ζαχαροπούλου

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που επέβαλε κάθειρξη 20 ετών στον 29χρονο κατηγορούμενο κρίνοντας ότι το σκέλος που αφορά στην αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας, μετά την πράξη, στερείται της επιβαλλόμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως, στην περίπτωση που το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού, ο Βαγγέλης Στεφανάκης θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Στην αναίρεσή της η αντεισαγγελέας καταγράφει βήμα – βήμα τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας αλλά και τις ενέργειες του νεαρού άνδρα που, όπως αποκαλύφθηκε, ήταν πρωταγωνιστής ενός ερωτικού τριγώνου καθώς διατηρούσε παράλληλη σχέση και με την αδελφή της άτυχης 23χρονης.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΗ

Για την κα Σπυροπούλου, το γεγονός ότι ο νεαρός κατηγορούμενος απολογούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος ζητώντας συγγνώμη και αναφέρθηκε αναλυτικά στις κινήσεις που έκανε εκείνο το βράδυ, όταν ώρες μετά τα σοβαρά χτυπήματα που είχε καταφέρει σε βάρος της 23χρονης την μετέφερε με τη βοήθεια φίλου του στο νοσοκομείο, δεν αρκεί «για τη νομική θεμελίωση του ελαφρυντικού, χωρίς την επίκληση και άλλων περιστατικών και στοιχείων.

Τέτοια δε στοιχεία, δεν αποτελούν η διακομιδή και μόνο του θύματος, της μόλις 23 ετών Φαίης Μπλάχα στο νοσοκομείο, που της προξένησε ο ίδιος, εκ των οποίων επήλθε ο θάνατός της και η μη παροχή οποιασδήποτε άλλης βοήθειας και συνδρομής».

Η εισαγγελική λειτουργός εκτιμά στην αίτηση αναίρεσής της πως δεν συνεκτιμήθηκαν, από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, καταθέσεις που αφορούσαν τη σχέση του ζευγαριού πριν τον μοιραίο καβγά που κόστισε τη ζωή στο νεαρό κορίτσι. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται η μαρτυρία του πατέρα της 23χρονης ο οποίος ανέφερε πως η Φαίη του είχε εξομολογηθεί πως ο κατηγορούμενος την είχε χτυπήσει στο παρελθόν δύο φορές και μάλιστα τη μία, εκ των οποίων,   μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο Κέντρο Υγείας. Στη μαρτυρία του, επίσης, ο πατέρας της άτυχης κοπέλας εξέφρασε την πεποίθηση πως αν, μετά το συμβάν, ο κατηγορούμενος δεν καθυστερούσε και μετέφερε άμεσα την κόρη του στο νοσοκομείο «ίσως τώρα ζούσε».

Σε μία άλλη μαρτυρία, φίλη της 23χρονης υπογράμμισε το γεγονός ότι ο 29χρονος δεν στάθηκε στο πλευρό της Φαίης στο νοσοκομείο  «δεν προσπάθησε να βρει ΜΕΘ ή να συνεισφέρει οικονομικά». Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εστίασε και στην κατάθεση του πατέρα του Στεφανάκη ο οποίος περιέγραψε στο δικαστήριο πως ο γιος του είχε εξαφανιστεί και «όλοι έλεγαν ότι ο Βαγγέλης σκότωσε τη Φαίη από το πολύ ξύλο, (…) είχε εμπλοκές με τη δικαιοσύνη, του καταλογίσθηκε βίαιη συμπεριφορά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *