Εντυπωσιακά παλάτια, ανθισμένες πλακόστρωτες αυλές καλά κρυμμένες από τα μάτια των περαστικών και παρθένα φύση

Οι Ρωμαίοι ίδρυσαν την πόλη Κάθερες περίπου το 25 π.Χ. είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της αυτόνομης κοινότητας της Εξτρεμαδούρας στην Ισπανία. Είναι γνωστή στους επισκέπτες ως μια από τις πιο ελκυστικές πόλεις της χώρας.

Η παλιά πόλη, γνωστή ως Monumental Ciudad, εξακολουθεί να διατηρεί μια μεσαιωνική ατμόσφαιρα – με τα αρχαία τείχη και τα λίγα σύγχρονα κτίρια.

Η μαγική, μεσαιωνική ισπανική πόλη Κάθερες

Οι επιρροές από τη ρωμαϊκή, ισλαμική, γοτθική και ιταλική αρχιτεκτονική οδήγησε στην ανακήρυξη της πόλης σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1986.

Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική έχει διατηρηθεί τόσο καλά, που στην πραγματικότητα, το Κάθερες έχει χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό για τα γυρίσματα πολλών ταινιών εποχής. Είναι επίσης το σπίτι του Universidad de Extremadura, διαθέτει διάφορες εκκλησίες, παλάτια, και δύο παρατηρητήρια.

Η μαγική, μεσαιωνική ισπανική πόλη Κάθερες

Μάλιστα, η πόλη είναι γνωστή για τις πολλές φωλιές πελαργών, οι οποίες βρίσκονται σε δέντρα και σε στέγες σπιτιών. Η πόλη είναι φιλική προς τους πεζούς και σας επιτρέπει να απολαύσετε τα αξιοθέατα με τα πόδια. Τα στενά πεζοδρόμια μεταφέρουν τους επισκέπτες σε έναν άλλο αιώνα.

Η μαγική, μεσαιωνική ισπανική πόλη Κάθερες

Το Παγκόσμιο Μουσικό Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Κάθερες ετησίως. Η μουσική εκδήλωση προσελκύει τους λάτρεις του φεστιβάλ σε διάφορους χώρους γύρω από την πόλη.

Η πόλη έχει ηπειρωτικό κλίμα με την περίοδο των βροχών που συμβαίνει κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Η μαγική, μεσαιωνική ισπανική πόλη Κάθερες

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *