Κάποτε φιλοξενούσε πάνω από 30 εκατομμύρια θαλάσσια ασπόνδυλα

Αφού έκλεισε για δύο χρόνια ώστε να επιτραπεί η ανάκαμψη του πληθυσμού των χρυσών μεδουσών που είχε μειωθεί δραματικά, η λίμνη Ongeim’l Tketau Jellyfish – ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Παλάου- στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό-, άνοιξε ξανά για το κοινό.

Σύμφωνα με ειδικούς ήδη, μετά την ανάπαυλα εμφανίστηκαν στη λίμνη χιλιάδες νέες χρυσές μέδουσες- άραγε θα τολμούσατε να κολυμπήσετε ανάμεσά τους;

«Η συνεχής παρακολούθηση που διεξήχθη από το Ίδρυμα Ερευνών Coral Reef (CRRF) έδειξε ότι οι πληθυσμοί των μεδουσών ανέκαμψαν μετά τις μειώσεις που παρατηρήθηκαν λόγω συνθηκών ξηρασίας σε ολόκληρο το Παλάου το 2016», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Φανταστείτε, πως κάποτε η λίμνη φιλοξενούσε περί τα 10 με 20 εκατομμύρια, ενώ σε εποχές ακμής, όπως το 2005, εκεί μέσα κολυμπούσαν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια!

Ο αριθμός σταθεροποιήθηκε σε περίπου πέντε εκατομμύρια το 2007 έως ότου δεν παρατηρήθηκε σχεδόν καμία μέδουσα κατά την κρίση της ξηρασίας το 2016.

Το μέτρο φαίνεται πως απέδωσε, καθώς τώρα στη λίμνη ζουν πάνω από 630.000. «Αν οι καιρικές συνθήκες συνεχίσουν να είναι φυσιολογικές, είμαστε αισιόδοξοι πως ο αριθμός τους θα συνεχίζει να αυξάνεται», λέει στο CNN, ο ερευνητής – βιολόγος, Gerda Ucharm.

Πλέον, οι τουρίστες ελπίζουν ότι θα κολυμπήσουν ξανά ανάμεσα στις άκακες μέδουσες.

Η λίμνη που σου «επιτρέπει» να κολυμπήσεις ανάμεσα σε χιλιάδες μέδουσες

Η λίμνη που σου «επιτρέπει» να κολυμπήσεις ανάμεσα σε χιλιάδες μέδουσες

Η λίμνη που σου «επιτρέπει» να κολυμπήσεις ανάμεσα σε χιλιάδες μέδουσες

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *