Η Kaspersky Lab παρουσιάζει τη νέα γενιά των λύσεων Kaspersky Fraud Prevention

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει τη νέα γενιά των λύσεων Kaspersky Fraud Prevention

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει τη νέα γενιά των λύσεων Kaspersky Fraud Prevention 1

Η Kaspersky Lab παρουσίασε τη νέα γενιά των λύσεων Kaspersky Fraud Prevention, οι οποίες εμπλουτίζονται από δύο αυτόνομα προϊόντα. Η λύση Kaspersky Advanced Authentication σκοπεύει να αποτρέψει τα σενάρια παραβίασης λογαριασμών κατά την ανάπτυξη ψηφιακών καναλιών. Το Kaspersky Automated Fraud Analytics κρατάει τις δόλιες ενέργειες υπό έλεγχο, επιτρέποντας ακριβείς και έγκαιρες αποφάσεις κατά τη διερεύνηση εξελιγμένων περιπτώσεων απάτης και συστημάτων ξεπλύματος χρήματος στο πλαίσιο ενός οργανισμού. Οι δύο αυτές προσθήκες αποσκοπούν στην παροχή εξειδικευμένων λύσεων κατά των διαφόρων προκλήσεων που σχετίζονται με την απάτη.

Kaspersky Advanced Authentication: διασφάλιση της ανάπτυξης της ψηφιακής επιχείρησης

Λόγω της ταχείας εξέλιξης και της ανάπτυξης ψηφιακών καναλιών, η ηλεκτρονική απάτη έχει καταστεί πρόβλημα για ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων πέρα από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των παρόχων προγραμμάτων πελατειακής επιβράβευσης και των οργανισμών ηλεκτρονικού εμπορίου. Έχει καταστεί όλο και πιο σημαντικό για αυτές τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την ασφάλεια των συναλλαγών μέσω διαδικτύου και να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο απάτης (π.χ. εχθρική ανάληψη λογαριασμού, απάτη με νέο λογαριασμό) διατηρώντας ταυτόχρονα την καλή εμπειρία χρήστη και μειώνοντας το κόστος εφαρμογής πρόσθετων μέτρων ασφάλειας.

Για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις, το Kaspersky Advanced Authentication αξιοποιεί μια σειρά τεχνολογιών που εντοπίζουν μια ανωμαλία ή πιθανή δόλια δραστηριότητα τόσο κατά τη σύνδεση όσο και κατά τη διάρκεια της συνεδρίας και τα επισημαίνει στον οργανισμό για πρόσθετους ελέγχους και επιβεβαίωση με τον χρήστη.

Η λύση αναλύει συμπεριφορικά και βιομετρικά δεδομένα, τη φήμη συσκευών και άλλα πολύτιμα μη προσωποποιημένα μεταδεδομένα, ενώ η μηχανική μάθηση και οι περίπλοκοι μαθηματικοί αλγόριθμοι εξασφαλίζουν υψηλά ποσοστά ανίχνευσης και μειώνουν τον χρόνο ανίχνευσης ανωμαλιών. Η διαδικασία ελέγχου ταυτότητας δεν απαιτεί συγκεκριμένες ενέργειες από τον χρήστη, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να δώσουν προτεραιότητα στη διατήρηση των χρηστών και την ανάπτυξη των ψηφιακών καναλιών τους.

Kaspersky Automated Analytics Fraud: ενημερωμένη δράση κατά της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Τα οικονομικά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρή ανησυχία για τη σύγχρονη οικονομία, γεγονός που εξηγεί γιατί οι ρυθμιστικοί φορείς προωθούν νέες νομοθεσίες για την πρόληψη αυτών των εγκλημάτων. Αυτό συνεπάγεται ευθύνη για τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που πρέπει να επιτύχουν πλήρη διαφάνεια στις δραστηριότητές τους, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις τους, αλλά και για να συμμορφώνονται με τους εξελισσόμενους κανονισμούς.

Το Kaspersky Lab Automated Fraud Analytics βοηθά τις επιχειρήσεις να ελαχιστοποιήσουν το κόστος που σχετίζεται με την απάτη και να μειώσουν τον κίνδυνο επιβολής προστίμων για μη συμμόρφωση από τις ρυθμιστικές αρχές. Προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο γνώσης για τα συγκεκριμένα σενάρια απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, μέσω της πρόσβασης σε πληροφορίες για την απάτη, συνδυάζοντας αυτή τη γνώση με προηγμένες τεχνολογίες που ανιχνεύουν αυτόματα σοβαρά περιστατικά κατά τα πρώτα στάδια.

Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της συνεδρίας του χρήστη, το Kaspersky Automated Fraud Analytics συγκεντρώνει και αναλύει εκατοντάδες αντιπροσωπευτικούς δείκτες, όπως η συσκευή χρήστη και το περιβάλλον, τα συμπεριφορικά και βιομετρικά μοτίβα ενός χρήστη, η χρήση RAT και bot, το κακόβουλο λογισμικό για φορητές συσκευές και τα web injects.

Με τη βοήθεια των αλγορίθμων μηχανικής μάθησης, η λύση στη συνέχεια συσχετίζει αυτά τα ευρήματα με τα μοτίβα ανάληψης λογαριασμού, απάτη με νέο λογαριασμό και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, μέσω του Kaspersky Fraud Prevention Cloud και της παγκόσμιας τεχνογνωσίας στον τομέα της απάτης βασισμένης σε big data. Λόγω της λειτουργίας σύνδεσης και χαρτογράφησης, η λύση μπορεί επίσης να εντοπίσει αυτομάτως συστήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατά μήκος ενός οργανισμού, αναζητώντας συσχετισμούς μεταξύ τυπικών προφίλ, χρησιμοποιούμενων συσκευών, συμπεριφορών και πολλών άλλων λεπτομερειών των συνεδριών που είναι γνωστό ότι συμμετέχουν σε παρόμοιες επιχειρήσεις.

Ο Alessio Aceti, VP, New Business, στην Kaspersky Lab σχολιάζει: «Ενώ η ηλεκτρονική απάτη εξακολουθεί να είναι μια ανησυχητική πραγματικότητα, κυρίως για χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όλο και περισσότερες βιομηχανίες κινδυνεύουν, επενδύοντας χρήματα και πόρους στην ανάπτυξη του ψηφιακού τμήματος των επιχειρήσεών τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναθεωρήσαμε την προσφορά μας ώστε να συμπεριλάβουμε πιο διαφοροποιημένες και προσαρμοσμένες λύσεις για συγκεκριμένα σενάρια και επιχειρηματικές απαιτήσεις: είτε πρόκειται για ασφαλή έλεγχο ταυτότητας χρηστών χωρίς επιπλέον στρώματα είτε για λεπτομερέστερη ανάλυση απάτης και Πληροφόρηση».

Το ανανεωμένο Kaspersky Fraud Prevention είναι διαθέσιμο παγκοσμίως. Εδώ μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *