Η εικόνα για τα ξενοδοχεία «ναυαρχίδες» του ελληνικού τουρισμού

REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Από την έντυπη έκδοση

Του Λάμπρου Καραγεώργου 
lkar@naftemporiki.gr 

Τόσο οι εμβληματικές ξενοδοχειακές μονάδες της Αθήνας όσο και ξενοδοχεία σε προορισμούς-ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού μεταθέτουν την έναρξη λειτουργίας τους για τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, αφού βλέπουν ότι οι κρατήσεις τους ξεκινούν από μηδενικά ποσοστά και δεν ξεπερνούν το 30%, στην καλύτερη περίπτωση, όπως είναι αυτή της Σαντορίνης.

Αναλυτικότερα, όπως πληροφορείται η «Ν», στην Αθήνα οι κρατήσεις παραμένουν σε μονοψήφιο ποσοστό, ενώ οι ξενοδοχειακές μονάδες-σύμβολα του τουρισμού της πρωτεύουσας, όπως η Μεγάλη Βρετανία, το King George, το Hilton, το Grand Hyayatt, και το InterContinental Athenaeum Athens, προγραμματίζουν έναρξη λειτουργίας για τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, αντί της 1ης Ιουνίου. Όπως σημειώνουν παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς, εφόσον δεν υπάρχουν πτήσεις, δεν υπάρχει ανάγκη να ανοίξουν οι μονάδες.

Στη Σαντορίνη, από τους κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Αντώνη Ηλιόπουλο. Για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου οι πληρότητες είναι στο 30%, ενώ αργότερα ανεβαίνουν στο 40%-45%, όπου και παραμένουν μέχρι στιγμής και για τον Αύγουστο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Προτεινόμενα για εσάς

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *