Η Google μπορεί να μην διαβάζει τα emails σου, αλλά οι third-party εφαρμογές το κάνουν χωρίς δισταγμό

Είναι γνωστό ότι εδώ και μερικά χρόνια η Google έχει αφαιρέσει από τους υπαλλήλους της το δικαίωμα να διαβάζουν τα emails των χρηστών, ωστόσο, η πολιτική αυτή δεν μπορεί να επιβληθεί από την ίδια στις third-party εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στο Gmail, με τους developers των τελευταίων να παραδέχονται ότι μπορούν αν θέλουν να διαβάζουν κανονικά τα πολύτιμα emails των χρηστών.

Η αναφορά έρχεται από τη The Wall Street Journal για διάφορες εφαρμογές που επικοινωνούν με το Gmail, αλλά και με τα Yahoo Mail και Microsoft Outlook. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι αντιμετωπίζουν το ζήτημα σαν να μην τρέχει τίποτα και είναι παράδοξο το γεγονός ότι δεν είχε γίνει θέμα μέχρι σήμερα, καθώς ούτε καν αναφέρεται στους Όρους Χρήσης των εφαρμογών αυτών ότι οι διαχειριστές της μπορούν να διαβάζουν τα emails του χρήστη. Η δικαιολογία είναι ότι καλύπτονται στο γενικότερο πλαίσιο από αυτά που συμφωνεί ο χρήστης (αυτά που δεν διαβάζει ποτέ κανείς) και ότι όλα γίνονται για την βελτίωση της υπηρεσίας που προσφέρουν.

Να σημειωθεί ότι οι Google, Microsoft και Yahoo (πλέον Verizon) δεν είναι άμοιρες ευθυνών, καθότι μπορεί να διατείνονται ότι κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν την ιδιωτικότητα του χρήστη, αλλά βλέπουμε ότι δεν καίγονται ιδιαίτερα να επιβάλλουν τους κανόνες τους στους third-party συνεργάτες τους. Από την άλλη, ίσως αυτός είναι ένας τρόπος για να ωθούν τους χρήστες να επιλέγουν αποκλειστικά τις δικές τους υπηρεσίες για τα emails τους.

[via]

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *