Η Google μπλοκάρει πλέον τις μη-πιστοποιημένες συσκευές Android από τις εφαρμογές/υπηρεσίες της

Η Google μπλοκάρει πλέον τις μη-πιστοποιημένες συσκευές Android από τις εφαρμογές/υπηρεσίες της 1

Το λειτουργικό σύστημα Android κατάφερε να εξαπλωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό επειδή είναι μια open source πλατφόρμα που ο καθένας μπορεί να την εκμεταλλευτεί ο καθένας. Παρόλα αυτά, οι διάφοροι κατασκευαστές θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις της Google αν θέλουν να χρησιμοποιούν τις επίσημες εφαρμογές της με την άδεια της, διαφορετικά έπρεπε να βρίσκουν πλάγιες μεθόδους για να τις ενσωματώνουν στις συσκευές τους. Η Google, ωστόσο, φαίνεται ότι είναι έτοιμη να κλείσει και αυτήν την πόρτα με μια μικρή εξαίρεση για τους χρήστες που επιλέγουν custom ROMs για τις συσκευές τους.

Το Google Play Services είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πακέτα της πλατφόρμας Android, καθώς η Google έχει καταφέρει να περάσει στη συνείδηση των χρηστών ότι είναι απαραίτητο για να απολαμβάνεις μια πλήρη εμπειρία στο Android OS. Όμως, το κατάστημα Google Play είναι ιδιοκτησία της Google και δεν αποτελεί βασικό κομμάτι της open source πλατφόρμας, με αποτέλεσμα κανένας κατασκευαστής να μην έχει το δικαίωμα να το ενσωματώνει στις συσκευές του χωρίς την άδεια της Google, μια άδεια που κερδίζεται μόνο αν ακολουθήσουν τους κανόνες της.

Η Google μπλοκάρει πλέον τις μη-πιστοποιημένες συσκευές Android από τις εφαρμογές/υπηρεσίες της 2

Μέχρι σήμερα, πάντως, αρκετοί κατασκευαστές παρείχαν οδηγίες στους χρήστες για να περάσουν το Google Play Services μόνοι τους, ενώ κάποιοι το ενσωματώνουν με άμεσο OTA update χωρίς φυσικά την άδεια της Google. Αυτό παύει να ισχύει πλέον με την νέα αναβάθμιση του Google Play, καθώς η Google μετά από έναν χρόνο δοκιμών αποφάσισε να μπλοκάρει την πρόσβαση στις μη-πιστοποιημένες συσκευές και οι χρήστες τους δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή ή είσοδο σε καμία από τις εφαρμογές και υπηρεσίες της.

Αυτή η πρακτική επηρεάζει φυσικά τις custom ROMs και γι’ αυτό η Google αφήνει ένα μικρό ανοικτό παράθυρο. Οι χρήστες μπορούν να δηλώσουν την μη-πιστοποιημένη συσκευή τους από μόνοι τους στην ειδική ιστοσελίδα Device Registration της Google για να πάρουν σχετική άδεια. Αυτό γίνεται με δήλωση του αριθμού “Android ID” και κάθε χρήστης έχει δικαίωμα να δηλώσει μέχρι 100 συσκευές. Σημειώστε, όμως, ότι δημιουργείται ένα νέο Android ID κάθε φορά που πραγματοποιούν factory reset (επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις).

[via]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.