Η γειτονιά του Σικάγο με τους περισσότερους millennials στις ΗΠΑ

Γκαλερί, μουσεία, μπαρ και νέες πολυκατοικίες κάνουν το West Loop πόλο έλξης

Οι millennials φαίνεται πως αποφάσισαν να ζήσουν όλοι μαζί και επέλεξαν μία πόλη των ΗΠΑ ως καταφύγιο. Σύμφωνα με νέα δεδομένα, η γενιά των millennials – που γεννήθηκαν μεταξύ του 1977 και του 1996 – προτίμησαν το Σικάγο ως δεύτερη πατρίδα τους και συγκεκριμένα την περιοχή West Loop,  είναι η γειτονιά με το υψηλότερο ποσοστό millennials στη χώρα.

Η West Loop, πρώην βιομηχανική περιοχή αποτελεί επίσης πόλο έλξης για τους εκπροσώπους της γενιάς Y, όπως αλλιώς λέγεται, επειδή έχει πολλές γκαλερί τέχνης, μουσεία, μπαρ και νέες πολυκατοικίες.

Η γειτονιά του Σικάγο με τους περισσότερους millennials στις ΗΠΑ 1

Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την απογραφή πληθυσμού των ΗΠΑ και αναλύθηκαν από την ιστοσελίδα αναζήτησης διαμερισμάτων RENTcafe.com, η οποία ταξινόμησε τους ταχυδρομικούς κωδικούς με τον μεγαλύτερο πληθυσμό millennials στις 30 μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The Independent” διαπιστώθηκε ότι στον ταχυδρομικό κωδικό 60661 το 73% των κατοίκων ή περίπου 6.800 άτομα είναι millennials.

Η γειτονιά του Σικάγο με τους περισσότερους millennials στις ΗΠΑ 2

Η γειτονιά του Σικάγο με τους περισσότερους millennials στις ΗΠΑ 3

Σε γειτονικές συνοικίες του Σικάγου έχει επίσης παρατηρηθεί αύξηση των κατοίκων της ίδιας γενιάς – οι Lakeview, Logan Square, Chicago Lawn και Lincoln Park φιλοξενούν περισσότερους από 30.000 millennials.

Το γεγονός ότι το Σικάγο και η West Loop προσελκύει τη νεότερη γενιά που παρακολουθεί προσεκτικά τα έξοδά της, μπορεί εν μέρει να οφείλεται στην ενέργεια του κέντρου της πόλης.

Η γειτονιά του Σικάγο με τους περισσότερους millennials στις ΗΠΑ 4

«Όχι μόνο στο Σικάγο, αλλά σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις, βλέπουμε τον ίδιο τύπο γειτονιάς, στον οποίο τους αρέσει να ζουν: στο κέντρο της πόλης ή πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Δεν αποτελεί έκπληξη γιατί αυτή είναι μια γενιά που θέλει να είναι κοντά στην εργασία, κοντά στην ψυχαγωγία, στα καταστήματα και στα εστιατόρια» δήλωσε η Νάντια Μπάλιντ, ερευνήτρια της Rentcafe στην εφημερίδα “Chicago Tribune”.

Άλλες πόλεις των ΗΠΑ, στις οποίες ζουν πολλοί millennials είναι η Φιλαδέλφεια, το Μανχάταν, η Βοστόνη, η Ουάσινγκτον και το Ντένβερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *