Η Facebook θέλει να καταπολεμήσει τις ψευδείς ειδήσεις με τη βοήθεια της μηχανικής μάθησης

Η Facebook θέλει να καταπολεμήσει τη διάδοση των fake ειδήσεων με τις πρόσφατες αναβαθμίσεις που θα πραγματοποιήσει στην πλατφόρμα της. Οι αναβαθμίσεις θα επικεντρωθούν στον έλεγχο γεγονότων αλλά και στη χρήση μηχανικής εκμάθησης για να περιοριστεί ο αριθμός των απατηλών και παραπλανητικών ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, η τεχνητή νοημοσύνη μέσω της μηχανικής εκμάθησης θα εντοπίσει ιστορίες και αναρτήσεις που έχουν δημοσιευτεί περισσότερες από μία φορές. Δηλαδή, τα αντίγραφα των αυθεντικών αναρτήσεων θα διαγραφούν από την πλατφόρμα.

Όπως ανέφερε η Facebook στο επίσημο blog της:

“Στο παρελθόν, έχουμε χρησιμοποιήσει τεχνικές από έλεγχο δεδομένων για να αναγνωρίσουμε σελίδες και domain που έχουν διαμοιραστεί συνεχόμενα. Έπειτα, λαμβάνουμε τα μέτρα μας, περιορίζοντας τους τη δυνατότητα να βγάλουν κέρδος από αυτό. Για να καταπολεμήσουμε τα fake νέα ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά, θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε μεθόδους μηχανικής εκμάθησης για να αναγνωρίσουμε και να κατεβάσουμε σελίδες που διαμοιράζουν παραπλανητικές ειδήσεις σε άτομα άλλων χωρών με σκοπό την κερδοφορία.”

[via]

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *