Η Facebook λανσάρει υπηρεσία VPN που….συλλέγει και αναλύει τα δεδομένα των χρηστών

Η Facebook λανσάρει υπηρεσία VPN που….συλλέγει και αναλύει τα δεδομένα των χρηστών 1

Πίσω στο 2013, η Facebook είχε ξοδέψει περίπου $200 εκατ. για να εξαγοράσει την Onavo, μια εταιρεία που έγινε γνωστή για τις εφαρμογές (Android – iOS) συμπίεσης και στατιστικής για καλύτερη διαχείριση των mobile προγραμμάτων δεδομένων των χρηστών. Χρειάστηκε να περάσουν 5 χρόνια για να εκμεταλλευτεί πραγματικά αυτήν την τεχνολογία με την προσθήκη υπηρεσίας VPN στην εφαρμογή Onavo Protect – VPN Security (για την ώρα μόνο για iOS).

Η ειρωνεία είναι ότι για να λειτουργήσει η υπηρεσία VPN απαιτείται η συλλογή δεδομένων και η παρακολούθηση της online δραστηριότητας του χρήστη, δηλαδή κάτι εντελώς αντίθετο από την λογική των υπηρεσιών VPN που προσφέρουν τη δυνατότητα ανώνυμης περιήγησης στο Internet χρησιμοποιώντας απομακρυσμένη διεύθυνση IP από αυτήν της γραμμής σου.

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή της εφαρμογής για iOS,

“Για να προσφέρουμε αυτό το επίπεδο προστασίας, η εφαρμογή Onavo χρησιμοποιεί υπηρεσία VPN για να στήσει ένα ασφαλές κανάλι επικοινωνίας που θα μεταφέρει όλα τα δεδομένα του χρήστη μέσα από τους servers της Onavo. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η λειτουργία της εφαρμογής Onavo με ανάλυση του τρόπου χρήσης των ιστοσελίδων, των εφαρμογών και των δεδομένων του χρήστη. Επειδή είμαστε κομμάτι της Facebook, αυτές οι πληροφορίες βοηθούν και στην βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας”

Εν ολίγοις, η Facebook καλεί τον κόσμο να χρησιμοποιήσει μια υπηρεσία VPN, η οποία συλλέγει τα δεδομένα και τα αναλύει για να καταλάβει τις συνήθειες του. Καταπληκτικό…

[via]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *