Οι εργαζόμενοι στη Google απαιτούν να σταματήσει η πώληση τεχνολογίας στην Αστυνομία

Οι εργαζόμενοι στη Google απαιτούν να σταματήσει η πώληση τεχνολογίας στην Αστυνομία 1

Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε τις Microsoft, Amazon και IBM να ανακοινώνουν ότι δεν θα μοιραστούν τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου με τις υπηρεσίες επιβολής του Νόμου, έως ότου δημιουργηθούν και ψηφιστούν τα απαραίτητα νομοσχέδια που θα προστατεύουν την ιδιωτικότητα των πολιτών.

Από πλευράς Google δεν έχουμε κάποια επίσημη τοποθέτηση μέχρι στιγμής, αλλά μαθαίνουμε ότι περισσότεροι από 1650 εργαζόμενοι στην εταιρεία έχουν υπογράψει ανοικτή επιστολή προς τον CEO της εταιρείας, κ. Sundar Pichai, ζητώντας του να σταματήσει άμεσα η διάθεση τεχνολογιών της Google στις αστυνομικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Τις προηγούμενες εβδομάδες είδαμε ότι για να αντιμετωπιστεί ο ρατσισμός θα πρέπει να αφήσουμε τα λόγια και να προχωρήσουμε σε πράξεις. Ο καθένας από εμάς ξεχωριστά πραγματοποιεί συζητήσεις με την οικογένεια, τους φίλους και τους γνωστούς του, αλλά είμαστε τρομερά απογοητευμένοι από την αντίδραση της εταιρείας. Δεν θα έπρεπε να συνεισφέρουμε στην ποινικοποίηση της μαύρης κοινότητας, ενώ διατυμπανίζουμε το σύνθημα Black Lives Matter.

Οι εργαζόμενοι στη Google κατακρίνουν την εταιρεία διότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ το συμβόλαιο με την Αστυνομική Διεύθυνση του Clarkstown, η οποία έχει μηνυθεί για παράνομη παρακολούθηση των πολιτών που συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες το 2015. Επιπλέον, τονίζουν την έμμεση συμμετοχή της Google στις πρακτικές της πολιτείας της Arizona, που παρακολουθεί τις κινήσεις των πολιτών που περνούν τα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού.

Μέχρι στιγμής, η Google έχει ανακοινώσει ότι στηρίζει τους μαύρους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και όσους αναζητούν εργασία με ένα πρόγραμμα ύψους $175 εκατ., ενώ η υπηρεσία YouTube δημιούργησε ένα ξεχωριστό fund για να ενισχυθούν οι φωνές των μαύρων δημιουργών. Σε ό,τι αφορά την επιστολή των εργαζομένων, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε τα παρακάτω στην ιστοσελίδα The Verge:

Θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά στην καταπολέμηση του συστημικού ρατσισμού και ήδη εξετάζουμε περισσότερες από 500 προτάσεις που έχουν πραγματοποιήσει οι εργαζόμενοι μας. Είμαστε η πρώτη εταιρεία που έχει θεσπίσει πολύ ξεκάθαρους κανόνες για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης ώστε να αποτρέψουμε τη χρήση της σε συστήματα παρακολούθησης. Διαθέτουμε εδώ και χρόνια πλατφόρμες όπως το Gmail, η G Suite και το Google Cloud, οι οποίες έχουν τους δικούς τους Όρους Χρήσης και θα παραμείνουν διαθέσιμες για χρήση από κυβερνήσεις και τοπικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών τμημάτων.

[via]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *