Η ΕΕ απειλεί να κλείσει το Twitter


Ο Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ προειδοποίησε την υπηρεσία ειδήσεων Twitter να συμμορφωθεί με τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ, απειλώντας την πλατφόρμα ακόμη και με διακοπή λειτουργίας. «Παρακολουθούμε πολύ στενά ό,τι συμβαίνει στο Twitter από τότε που το ανέλαβε ο Έλον Μασκ», είπε ο Μπρετόν, ανακοινώνοντας ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ του ίδιου και του Μασκ πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο Τιερί Μπρετόν τόνισε την ανάγκη συμμόρφωσης του Twitter με τη νομοθεσία της ΕΕ, απειλώντας σε πρώτη φάση, την υπηρεσία σύντομων μηνυμάτων Twitter με πρόστιμα και άλλα μέτρα. «Είναι πολύ σαφές: εάν το Twitter δεν συμμορφωθεί με αυτούς τους κανόνες, μπορούμε να επιβάλουμε πρόστιμα. Και εάν συνεχιστούν οι παραβιάσεις των κανόνων, μπορούμε να κλείσουμε την πλατφόρμα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Μπρετόν στις εφημερίδες του γερμανικού ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke και στη γαλλική εφημερίδα “Ouest-France”. «Θα το κάνουμε αν χρειαστεί. Αυτό θέλει η μεγάλη μας δημοκρατία»”, είπε ο  Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ .

Ο Μπρετόν αναφέρθηκε επίσης στους νόμους της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ το επόμενο έτος. Αυτές προσφέρουν «αποτελεσματικά μέσα για τον περιορισμό της διάδοσης ψεύδους και μίσους».Το Twitter πρέπει να συμμορφώνεται με αυτά τα κριτήρια εάν θέλει να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέρυσι για να ρυθμίσει πιο στενά τις διαδικτυακές υπηρεσίες στην ΕΕ. Οι απαιτήσεις θα ισχύουν από τα μέσα Φεβρουαρίου 2024 – νωρίτερα για ιδιαίτερα μεγάλες πλατφόρμες.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι είχε μια «σαφή και ειλικρινή» συνομιλία με τον Ελον Μασκ στη Νέα Ορλεάνη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Ο Μακρόν είπε ότι εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με το περιεχόμενο που ανεβαίνει στην πλατφόρμα. «Διαφανείς πολιτικές χρηστών, σημαντική ενίσχυση της εποπτείας περιεχομένου και προστασία της ελευθερίας της έκφρασης: το Twitter πρέπει να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

naftemporiki.grSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *