Η εμπειρία του Οτζιά με τα ρηχά νερά και τη χρυσή άμμο – News.gr


Καταγάλανα νερά και χρυσή άμμος που τη λατρεύεις από την πρώτη ματιά.

Είναι δίχως άλλο μία από τις πιο όμορφες ελληνικές παραλίες.

Ο λόγος για την παραλία του Οτζιά και βρίσκεται στην Τζιά ή πιο επίσημα την Κέα. Ένα νησί ιδανικό για απόδραση του Σαββατοκύριακου που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Η παραλία του Οτζιά βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα στον ομώνυμο κόλπο. Η καταγάλανη αυτή γωνιά της Τζιάς είναι ό,τι πρέπει για να περάσεις ολόκληρη τη μέρα σου εκεί και να επιστρέψεις πίσω στην Αθήνα πιο χαλαρός και με καλοκαιρινή διάθεση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο όρμος και η παραλία του Οτζιά είναι φημισμένα και δέχονται φανατικούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Δεν είναι μόνο τα κρυστάλλινα νερά και η χρυσή, αφράτη άμμος. Είναι επίσης το γεγονός ότι η παραλία διαθέτει φυσική σκίαση, πράγμα που αυτομάτως σημαίνει δροσιά χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς ομπρέλες στη διαδρομή.

Την παραλία επιλέγουν πολύ συχνά οικογένειες και όχι άδικα. Στα σημαντικά πλεονεκτήματα είναι το γεγονός ότι έχει καθαρά και πολύ ρηχά νερά, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Η ιστορία του Οτζιά στην αρχαιότητα

Η ιστορία, λοιπόν, λέει ότι κατά την αρχαιότητα, ο Οτζιάς, υπήρξε λιμάνι φόρτωσης μίλτου, δηλαδή ενός πολύτιμου μεταλλεύματος που υπήρχε σε αφθονία στην περιοχή. Αυτό το υλικό το χρησιμοποιούσαν τότε κυρίως σε εργαστήρια της Αθήνας, για τη δημιουργία των ερυθρόμορφων αγγείων.

Σχετικά Tags

Κέα





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *