Housemarket: Διατήρηση πιστοληπτικής ικανότητας ΒΒ με αρνητικό οutlook

Housemarket: Διατήρηση πιστοληπτικής ικανότητας ΒΒ με αρνητικό οutlook 1

REUTERS/TORU HANAI

Εκ νέου στη διαβάθμιση ΒΒ (διατήρηση) κατέταξε τη Hοusemarket η ICAP Group.

Σε ανακοίνωση της πρώτης, βάσει των συμβατικών υποχρεώσεων που απορρέουν από το (από 22.08.2016) Πρόγραμμα Εκδόσεως Κοινού Ομολογιακού Δανείου 40 εκατ. ευρώ, η επαναξιολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την ICAP Group την κατέταξε και πάλι στη διαβάθμιση ΒΒ κι επιπλέον στην εταιρεία προστέθηκε αρνητική τάση (negative Outlook) για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Στόχος είναι στο τέλος του διαστήματος να επαναξιολογηθεί με νεώτερα δεδομένα και στοιχεία σχετικά με την πορεία και τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19 και των εξελίξεων που προκύπτουν τόσο στον κλάδο δραστηριότητάς της, όσο και εν γένει στην ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία.

Η διαβάθμιση ΒΒ υποδηλώνει πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται σε επιχειρήσεις οι οποίες ενδέχεται να επηρεαστούν αλλά σε πολύ μικρό βαθμό από δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και επομένως η πιστοληπτική τους ικανότητα παραμένει σχετικά σταθερή. Οι επιχειρήσεις με διαβάθμιση ΒΒ χαρακτηρίζονται από τα σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα, τη σταθερή πορεία και ανταγωνιστική θέση τους στην αγορά.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *