Αν αγαπάτε την ιστορία καθώς και τα κάστρα, θα ερωτευτείτε αυτό τη μεσαιωνική πόλη

Ανάμεσα στα πιο διάσημα αμπέλια της Αυστρίας, το Ντάρνσταïν, γνωστό ως «Μαργαριτάρι του Wachau», δεν είναι μόνο μια από τις πιο όμορφες μικρές πόλεις της χώρας, αλλά μπορεί να υπερηφανεύεται για την ιστορία του.

H παραμυθένια πόλη Ντάρνσταïν της Αυστρίας

Βρίσκεται σε απόσταση περίπου μιας ώρας από τη Βιέννη και έχει μακρά ιστορία καθώς ιδρύθηκε το 1019 μ.Χ. Σκαρφαλωμένο στα βράχια προσφέρει πανοραμική θέα στην κοιλάδα ενώ βρέχεται από τον Δούναβη.

H παραμυθένια πόλη Ντάρνσταïν της Αυστρίας

Ο περίπατος στα σοκάκια του ιστορικού του κέντρου δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει το εξαιρετικό μείγμα αρχιτεκτονικής και φυσικής ομορφιάς. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μεσαιωνικό πέτρινο κάστρο που τα ερείπια του στέκονται ακόμη αγέρωχα πάνω στους λόφους. Μάλιστα χρησίμευσε ως φυλακή του βασιλιά Λεοντόκαρδο το 1192 κατά τη διάρκεια της Τρίτης Σταυροφορίας.

H παραμυθένια πόλη Ντάρνσταïν της Αυστρίας

Η εντυπωσιακή μπλε μπαρόκ εκκλησία στην είσοδο της πόλης υποδέχεται τους επισκέπτες και τους κατοίκους εδώ και αιώνες. Το μπλε και λευκό καμπαναριό της αντιπροσωπεύουν τον ουρανό, ενώ το γκρι και το κίτρινο της μονής αντιπροσωπεύουν τη γη.

Το μοναστήρι του Αυγουστίνου χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και φιλοξενεί έργα του διάσημου αυστριακού ζωγράφου Kremser Schmidt.

H παραμυθένια πόλη Ντάρνσταïν της Αυστρίας

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέματα για τον Τουρισμό.

Ροή ειδήσεων όλο το 24ωρο:

 

News1

Online εφημερίδα ποικίλης ύλης με νέα και θέματα 24 ώρες το 24ωρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *