Γρ. Κοινωνικής Ένταξης Ρομά: Βαθιά θλίψη για το 13χρονο κορίτσι στην Άμφισσα

Γρ. Κοινωνικής Ένταξης Ρομά: Βαθιά θλίψη για το 13χρονο κορίτσι στην Άμφισσα

Γρ. Κοινωνικής Ένταξης Ρομά: Βαθιά θλίψη για το 13χρονο κορίτσι στην Άμφισσα 1

Τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό περιστατικό στην Άμφισσα που στοίχισε τη ζωή ενός 13χρονου κοριτσιού εκφράζει η ειδική γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, Κατερίνα Γιάντσιου. «Τέτοια γεγονότα μας καλούν όλους, πολιτεία και πολίτες, να αναλογιστούμε με ψυχραιμία το περιβάλλον γέννησης αυτών των φαινομένων και τη συμβολή όλων μας για την ανατροπή μίας απαράδεκτης κατάστασης περιθωριοποίησης, αποκλεισμού, αλλά και εχθρότητας» επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή της η κ. Γιάντσιου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη δήλωσή της παράλληλα αναφέρει ότι η Ειδική Γραμματεία έχει εγκαινιάσει μία σειρά αυτοψιών σε όλη τη χώρα από τις οποίες τεκμαίρεται η ύπαρξη χάσματος μεταξύ Ρομά και μη Ρομά, καθώς και η μεγάλη δυσπιστία και απόρριψη μεταξύ διαφορετικών πληθυσμιακών ομάδων.

«Η πολιτική της κοινωνικής ένταξης αποτελεί τη μόνη βιώσιμη, ανθρωπιστική προσέγγιση, για να αποφευχθούν περιστατικά αυτοδικίας, αντιποίνων και βιαιοπραγιών. Το περιθώριο γεννά περιθώριο και οι περιθωριοποιημένοι συμπολίτες μας αντιμετωπίζονται συχνά ως παιδιά ενός κατώτερου θεού» σημειώνει η κ. Γιάντσιου.

Τονίζει δε ότι, αντιλαμβανόμενοι πλήρως την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης «των συμπολιτών μας Ρομά που διαβιούν σε απαράδεκτες συνθήκες, η Ειδική Γραμματεία, σε συνεργασία με τον Δήμο Άμφισσας, ολοκλήρωσαν όλα τα αναγκαία θεσμικά βήματα για τη μετεγκατάσταση του οικισμού στην Κάμινο και την αποκατάσταση των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν την πλήρη κοινωνική ένταξη. Η κοινωνική ένταξη είναι προς όφελος όλων», υπογραμμίζει η ίδια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *