Google, Facebook, Microsoft κ.ά. συνεργάζονται κατά της online κακοποίησης των παιδιών

Google, Facebook, Microsoft κ.ά. συνεργάζονται κατά της online κακοποίησης των παιδιών 1

Ακόμη μία πολύ σημαντική συνεργασία μεταξύ κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας, αυτή τη φορά για την καταπολέμηση της online παρενόχλησης ή/και κακοποίησης των παιδιών. Πρόκειται για το Project Protect της Technology Coalition, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Google, Facebook και Microsoft.

Οι εταιρείες αναγνωρίζουν ότι έχουν αλλάξει πολλά από τότε που σχηματίστηκε η Technology Coalition το 2006, ειδικά σε ό,τι αφορά τους online κινδύνους για τις μικρές ηλικίες. Αυτοί πολλαπλασιάστηκαν και διαφοροποιήθηκαν λόγω της εκθετικής ανάπτυξης των νέων υπηρεσιών και του video streaming, αλλά και για το γεγονός ότι ο αριθμός των χρηστών του Internet είναι σημαντικά μεγαλύτερος παγκοσμίως σε σύγκριση με εκείνη την εποχή. Παρότι έχουν αναπτυχθεί διάφορα προηγμένα εργαλεία για τον εντοπισμό και την αναφορά περιστατικών online κακοποίησης, σχεδόν αντίστοιχη είναι και η ανάπτυξη των μεθόδων κακοποίησης.

Στο νέο μνημόνιο συνεργασίας, οι συμμετέχοντες στο Project Protect συμφώνησαν να επενδύσουν μαζί σε νέες τεχνολογίες για την προστασία των παιδιών, να χρηματοδοτήσουν ανεξάρτητες έρευνες για την κατανόηση των νέων μορφών online κακοποίησης, να αναζητήσουν τρόπους πρόληψης, καθώς και να ενημερώσουν κατάλληλα τις κυβερνήσεις και τις αρμόδιες αρχές.

Τέλος, η Technology Coalition δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώνει τακτικά τον κόσμο για την πρόοδο των ενεργειών της και για τα ευρήματά της.

[Technology Coalition]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *