Γκουτέρες: Φόρο τιμής στον πρώην Πάπα ΒενέδικτοΓκουτέρες: Φόρο τιμής στον πρώην Πάπα Βενέδικτο 1

«Οι ισχυρές εκκλήσεις του για αλληλεγγύη με τους περιθωριοποιημένους ανθρώπους παντού και οι προτροπές του να μειωθεί το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών είναι πιο επίκαιρες από ποτέ», τόνισε ο επικεφαλής του ΟΗΕ

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του πρώην πάπα Βενέδικτου XVI, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 95 ετών, εξαίροντας με μια δήλωση την «επίμονη δέσμευσή του για τη μη βία και την ειρήνη».

«Οι ισχυρές εκκλήσεις του για αλληλεγγύη με τους περιθωριοποιημένους ανθρώπους παντού και οι προτροπές του να μειωθεί το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών είναι πιο επίκαιρες από ποτέ», τόνισε ο επικεφαλής του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του, ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολος Γ΄χαιρέτισε σήμερα τις “συνεχείς προσπάθειες” του πάπα Βενέδικτου XVI για ειρήνη και προσέγγιση μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών, λέγοντας ότι πληροφορήθηκε για την είδηση του θανάτου του με “βαθιά θλίψη”.

«Θυμάμαι επίσης τις συνεχείς προσπάθειές του για την προώθηση της ειρήνης και της καλής θέλησης μεταξύ όλων των λαών και για την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ της παγκόσμιας Αγγλικανικής κοινότητας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *