Γιατί αποχώρησε ο γιος του Μέρντοχ από τη News Corp

Γιατί αποχώρησε ο γιος του Μέρντοχ από τη News Corp 1

Ο Τζέιμς Μέρντοχ, ο νεότερος γιος του μεγιστάνα των μίντια, Ρούπερτ Μέρντοχ, παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της News Corp επικαλούμενος «διαφωνίες επί του εκδοτικού περιοχομένου». Στα σχετικά έγγραφα, που κατέθεσε στις αμερικανικές αρχές, επισημαίνει επίσης ότι διεφώνησε με «στρατηγικές αποφάσεις» της εταιρείας, που εκδίδει μεταξύ άλλων τη Wall Street Journal. 

Στα έγγραφα δεν περιγράφονται αναλυτικά οι διαφωνίες. Ωστόσο στο παρελθόν ο Τζέιμς Μέρντοχ είχε επικρίνει έντυπα της News Corp για την κάλυψη των  θεμάτων της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον τα τελευταία χρόνια έχει έρθει σε σύγκρουση και για θέματα πολιτικής με τον πατέρα του, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στις ΗΠΑ, Ντέιβιντ Γουίλις. Αν και ο Ρούπερτ Μέρντοχ στηρίζει ανοιχτά τον Ντόναλντ Τραμπ, ο γιος του φέρεται να έχει στηρίξει με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια την καμπάνια του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Με την αποχώρηση του Τζέιμς Μέρντον από την News Corp, θα αυξηθεί πιθανότατα η επιρροή του αδελφού του, Λάχλαν, ο οποίος ασπάζεται τις πιο συντηρητικές απόψεις του πατέρα του.

Ο Τζέιμς Μέρντοχ γεννηθείς το 1972 στο Λονδίνο, σπούδασε Κινηματογράφο και Ιστορία στο Χάρβαρντ, χωρίς όμως να λάβει ποτέ πτυχίο. Είχε τη φήμη του «επαναστάτη» της οικογένειας και ίδρυσε μία ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία hip- hop, την Rawkus Records, από την οποία άρχισαν την καριέρα τους μεταξύ άλλων οι Mos Def και Eminem. Διετέλεσε επίσης διευθύνων σύμβουλος της 21st Century Fox. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC 

Προτεινόμενα για εσάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *